Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, victima declarațiilor șocante făcute la Realitatea TV

Tuesday, 05 July 2016, 17:44, Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, a demisionat marți din funcţie după declarațiile șocante făcute cu o zi mai devreme la Realitatea TV, când a spus că "trenul este un lux în România". Premierul Dacian Cioloș a anunțat marți remanierea a patru miniștri din Guvern, printre care și Dan Costescu.

Adaugă părerea ta

Demisia lui Dan Costescu vine în contextul controverselor apărute după ce ministrul a afirmat, la Realitatea TV, că preţul mai ridicat al biletelor de tren în comparaţie cu preţul biletelor pentru transportul rutier de pasageri este justificat, întrucât "trenul este un lux".

Declaraţiile au fost făcute luni, 4 iulie, după ce în weekend-ul abia încheiat se înregistraseră noi blocaje în trafic pe drumurile către munte şi către litoral.

"Infrastructura rutieră în România este insuficient dezvoltată şi trebuie extinsă cât mai repede. În momentul în care se produce un accident nu se mişcă nicio maşina. Există nişte proceduri. Nu numai că nu avem infrastrucutură, dar anumiţi conducători auto au o problemă de educaţie. Banda de urgenţă trebuie să rămână liberă pentru a permite echipajelor de urgenţă să intervină", a comentat Dan Costescu, la Realitatea TV.

Întrebat despre varianta călătoriilor cu trenul, ministrul a subliniat, în context, că "trenul este un lux", iar oamenii plătesc mai mult ca să îl aibă.

"Recomandăm românilor să aleagă mijlocul de transport care li se potriveşte cel mai bine. Este normal să fie mai mare biletul de tren, în toate ţările civilizate este la fel. Trenul este un lux şi oamenii plătesc mai mult ca să îl aibă", a spus Costescu.