Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Şi UDMR are Congres. Ce vor decide cei 800 de delegaţi

Saturday, 13 May 2017, 10:08 Sursă: REALITATEA.NET

Sunt așteptați circa 800 de delegați și 200 de invitați, printre care reprezentanți ai partidelor politice din țară — inclusiv liderul PSD, Liviu Dragnea — și din străinătate — majoritatea din Ungaria. Vor fi dezbătute propuneri de modificare a statutului și programului UDMR, iar la finalul evenimentului urmează să fie prezentate și adoptate trei rezoluții — Tánczos Barna: Viitor sigur pentru mediul rural din Transilvania — rezoluția Congresului în domeniul politicii agrare; Csép Éva Andrea: Violența împotriva femeilor este problema comunității, nu doar a victimei; Winkler Gyula: Minority SafePack — instrument european pentru apărarea drepturilor comunității maghiare.

Congresul a fost prefațat, la 11 mai, de o gală festivă în care membri ai comunității maghiare din Sălaj au primit distincția Wesselenyi. La 12 mai, au fost programate dezbateri și conferințe tematice în diverse localități din județul Sălaj. 
*** 
Primul Congres al UDMR s-a desfășurat la Oradea (21-22 aprilie 1990), prilej cu care au fost adoptate Statutul și Programul Uniunii și a fost ales președintele: Domokos Geza. 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ