Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Senatorul Mihai Goțiu atenționează: ”Senatul a votat azi MOARTE cormoranilor”

Monday, 02 December 2019, 20:27 Sursă: Realitatea.NET

”ALERTĂ: SENATUL A VOTAT, AZI: MOARTE CORMORANILOR - Lista celor care cuvântă și votează pentru masacrul păsărilor

Cu 59 de voturi ”pentru” și 20 ”împotrivă”, Senatul a adoptat, astăzi, în plen, legea prin care se dă liber la vânat cormoranul mare.

Nu e pentru prima dată, când, din lipsă de idei, senatorii României se gândesc că singura soluție pentru ”rezolvarea unei probleme e glontele. Pac! Pac! Am rezolvat! Pac-pac, urșii! Pac-pac, caprele negre! Pac-pac, ciocârliile! Pac-pac, cormoranii!

Oamenii ăștia s-au uitat de zece ori la ”Păsările” lui Hitchcock, așa vorbeau, azi despre ”înmulțirea cormoranilor”. Marele cataclism și apocalipsa!

Din nou, se umblă la efecte, nu la cauze. Că nu e vina cormoranilor că habitatul lor din Lunca Dunării a fost distrus. Iar soluții pentru protejarea iazurilor cu pește există, dar e mai simplu să rezolvi cu un glonte...”, a scris pe Facebook Mihai Goțiu.

 „Modificarea Legii nr. 407/2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic prin excluderea cormoranului mare din anexa nr. 2-faună sălbatică de interes vânătoresc la care vânarea este interzisă, precum şi cuantumul despăgubirilor în cazul unor fapte ilicite şi includerea cormoranului mare în anexa 1-faună sălbatică de interes vânătoresc la care vânarea este permisă, perioadele de vânare şi cuantumul despăgubirilor în cazul unor fapte ilicite va permite vânarea cormoranului mare în România, crearea unui echilibru stabil între populaţiile de cormorani mari aflate pe teritoriul său şi sectorul pescăresc, astfel încât să se poată asigura protecţia unei populaţii de cormoran mare, în deplin echilibru cu resursele acvatice vii şi sustenabilitatea activităţilor productive din acvacultura românească”, prevede proiectul legislativ.

Iniţiatorii, mai multţi parlamentari din PSD, dar şi un deputat ALDE şi unul susţin că pagubele provocate de cormorani în sectorul piscicol se ridică la aproximativ 20.000 de tone de peşte/an. 

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-02 21:43:12
Hamilton

În țări precum Franța, Germania si Italia nu mai exista urși si nu mai sunt problemele legate de ei nu mai există porci mistreți si pesta porcina a fost eradicată etc.

2019-12-02 22:55:23
e stimare

Așa cum pagube provocate de cormorani pisciculturii se ridică la 20mii tone de peşte/an "prejudiciu estimat", se poate bănui că numarul urșilor din varful lantului trofic din Romania, halesc tone ciute vaci ? Pare cam foamete ...pe sus !

2019-12-02 23:57:06
Vanator

Cand se inmulteste peste masura si incepe sa produca pagube inseamna ca populatia respectiva trebuie tinuta sub control cu ajutorul vanatorilor. Cormoranul nu a mai fost vanat timp de 25 ani timp in care s-a inmultit enorm de mult. Nu exista ochi de apa fara cormorani. Cat despre ursi acestia s-au inmultit tot din cauza unui ordin de ministru care interzice vanatoarea iar cand omoara oameni sau animale din gospodarii trebuie facute anchete si depistat exact acel urs care a comis-o chiar daca in zona aceea mai sunt 20, lege idioata. Acum 15-20 ani cand se putea, vanau urs cei care aveau 10.000 usd sa plateasca autorizatia, restul vanatorilor se urcau in copac cand erau atacati la goanele pentru mistreti, se urca si acum. Toate pagubele materiale cine le plateste? Asociatiile de vanatori si pescari din zonele respective pentru ca nu si-au facut treaba sa tina sub control populatia excedentara, platesc despagubiri la culturi agricole, piscicole, daune provocate masinilor in urma coliziun

2019-12-03 06:36:25
Cite pagube produce parlamentul !? Si inca nu sa gindit nimeni sa ii reduca ...

Inmultirea salbaticiunilor in anumite zone e in directa relatie cu rarirea omului !!! De unde dispare omul, natura isi intra in drepturi !!! E o problema demografica a omului nu a cormoranilor, ursilor sau mai stiu ce ...Ieri trebuia sa ai familie numeroasa sa muncesti un hectar cu ce iti trebuia pe linga casa, azi e nevoie de un om sa cultive cu plante tehnica sute de hectare ... paminturile sau ''comasat'' fortat in interesul si buzunarele citorva persoane iar restul sint obligati sa plece spre orase unde sa gaseasca ceva de facut (nu neaparat ceva decent ...). Evolutia nu mai este naturala ci IMPUSA !!!

2019-12-03 06:43:14
Cite pagube produce parlamentul !? Si inca nu sa gindit nimeni sa ii reduca ...

Genul asta de activitati este pur si simplu la ordinul unor PATRONI de luciu de apa, care au nevoie ca cineva sa le bage totul in buzunare, urind ca ei sa dea spaga de rigoare celui care la ajutat prin astfel de legislatii !!! Pescuitul nu este pentru pescarii locali care mor de foame si saracie ci pentru niste PATRONI din bucuresti sau alte orase, care au nevoie doar de slugi, unele sa faca legi, altele sa ii improprietareasca, altele sa pescuiasca pentru ei ... ca si cormoranul, pescarul local are interzis peste tot, trebuie sa obtina permis, el nu are voie sa pescuiasca pestele produs din puietul finantat de stat, ci doar domnul PATRON (un soi de imputernicit al unei gasti sa administreze in numele acestora anumite active ale statului) ... evul mediu actual nu are legatura cu capitalismul deloc !!!

2019-12-03 11:16:18
Vanator

Cam asa sta treaba numai ca odata cu evolutia gandirii umane evolueaza galopant si tehnologia, utilaje performante, si medicina alopata care elimina anumite boli care erau letale odata deci oamenii se inmultesc intr-un ritm mai mare decat animalele pestii plantele natura in general etc si sunt necesare aceste reguli privitoare la fauna si vegetatie astfel incat sa se previna disparitia prematura a diverselor specii. Primul set de reguli au fost introduse la nivel de anii1800 pentru prevenirea disparitiei bisonului american. E mult de povestit. Una peste alta regulile in general sunt bune daca sunt si respectate. Romania este tara anomaliilor, exista reguli dar toti le ocolesc in interes propriu. Statul prin AGVPS ,RNP si Apele Romane nu face decat sa imparta haotic bogatiile naturale unor oameni din zona privata in general pe spagi grase si pe redeventa de nimic sub pretextul ca ei nu pot gestiona resursa respectiva singuri, inventie pentru spaga. Prim mainile acestor sarlatani conduca

Alte articole din: POLITICĂ