Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ŞEDINŢĂ de urgenţă a Coaliţiei, după atacurile lui Firea. Dragnea, la sfat cu Tăriceanu şi Vâlcov

Thursday, 06 September 2018, 11:48 Sursă: REALITATEA.NET

Ședință de urgență a coaliției de guvernare, în birou la Dragnea. Ulterior, liderul PSD și cel al ALDE s-au reunit în biroul președintelui Camerei Deputaților. Întâlnirea s-a încheiat în jurul orei 19:00 și la ea a luat parte și Darius Vâlcov. Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, Vâlcov a intrat şi a ieşit pe uşa din spate a biroului lui Dragnea, şi nu prin faţă, cum au făcut ceilalţi.

Reamintim că Liviu Dragnea, însoțit de fostul ministru al Justiției Florin Iordache, au mers, marţi, la Guvern, pentru a discuta despre situația blocării rectificării bugetare.

De altfel, Dragnea a discutat telefonic marţi, după ședința CSAT cu premierul Viorica Dăncilă și cu partenerul de Coaliție, Călin Popescu Tăriceanu, și a cerut soluții pentru deblocarea rectificării bugetare.

Apoi, miercuri, Viorica Dăncilă a anunţat, în deschiderea şedinţei de Guvern, că Executivul merge mai departe cu proiectul de rectificare bugetară. După doar două ore, proiectul de rectificare a fost adoptat în şedinţa de Guvern, fără aviz CSAT. 

"Soluţia aleasă de Guvern este sa mearga mai departe cu proiectul de recficare bugetare, fermierii au nevoie de sprijin financiar. Pana la un punct pot intelege nemultumirea preşedintelui legată de diminuarea unor fonduri pe care nu le-a cheltuit, il asigur ca nicio instituţie a statului nu va ramane fara bani", a spus Viorica Dăncilă.

Anunţul lui Dăncilă vine după ce, tot marţi, preşedintele României, Klaus Iohannis, cheamă Guvernul la consultări pe tema rectificării bugetare. Deşi a fost invitată la consultări la Cotroceni, joi, 6 septembrie, Viorica Dăncilă face o vizită de două zile în Spania, unde va fi primită în audienţă la Palatul Zarzuela de către regele Felipe al VI-lea.

Marţi, preşedinte Iohannis a suspendat şedinţa CSAT, până când Guvernul va veni cu o nouă varianta de buget care să nu taie banii serviciilor secrete. În acelaşi timp, Guvernul acuza că amânarea rectificării bugetare ar putea afecta plata unor salarii, şi derularea unor investiţii.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ