Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SCRISOAREA unui fost JURNALIST către un SPION român inteligent

Wednesday, 17 September 2014, 15:55 Sursă: REALITATEA.NET

Scrisoarea poate fi citită în cele ce urmează:

"Dragă prietene!

 
În lunga perioadă de când suntem prieteni, ne-am contrazis vehement, în repetate rânduri, pe problema rolului și competenței Securității înainte de `89 și a succesoarei sale de după. Te-am rugat deseori, să nu mai emiți judecăți în măsură să te identifice cu aparatul în care ți-ai desfășurat activitatea, pentru că educația, cultura, caracterul, calitățile tale într-un cuvânt, nu au fost simptomatice acestui aparat. Îmi cunoști părerea despre cei mai mulți dintre cei ce formau această structură.

 

Știi, de asemnea, că opinia mea în privința comandanților Securității este una jalnică: o șleahtă de politruci grobieni, preocupați doar de căpătuială, lipsiți de demnitatea uniformei și castei militare. Prima situație reală, cu adevarat serioasă, cu care s-au confruntat, le-a dat măsura. Evenimentele din decembrie `89 au acționat în acest sens ca un veritabil revelator: pur și simplu și-au abandonat țara, aparatul și subordonații, preocupați fiind doar de propria piele.
De multă vreme îi consider pe cei mai mulți dintre camarazii tăi niște nulități, care nu au reușit să facă pe vitejii decât cu propriul lor popor.

Prestațiile publice ulterioare ale unora precum generalii Neagu Cosma, Nicolae Pleșița, Ilie Merce, etc., mi-au consolidat și adâncit dezgustul.

Revenind la ziua de astăzi, două evenimente publicistice recente îmi consolidează opinia: interviul acordat de col. Filip Teodorescu cotidianului Evenimentul Zilei și cartea recent lansată de gral. Aurel Rogojan. Astfel, col. Filip Teodorescu, acreditat în conștiința publicului drept o eminență cenușie a Securității, dezvăluie că SUA a intenționat o extragere a familiei Ceaușescu de pe teritoriul României, în timpul evenimentelor din dec `89, cu un avion militar care ar fi așteptat pe Otopeni prezentarea respectivilor la îmbarcare. Văzând că “extractibilii” nu mai vin, avionul ar fi plecat!"

 Mai multe pe evz.ro

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ