Radu Mazăre a părăsit România, deşi se afla sub control judiciar. Cere azil politic în Madagascar

Saturday, 30 December 2017, 17:04 Sursă: REALITATEA.NET

Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, cercetat în mai multe dosare şi plasat sub control judiciar, a părăsit ţară, iar potrivit unor informaţii, se află în Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic. Fostul edil ar fi părăsit ţara chiar în prima zi de Crăciun. Deşi se află sub control judiciar, Mazăre nu avea interdicţie de a părăsi ţara. Mai mult, în Madagascar Mazăre are şi afaceri. Reamintim că magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat, în iulie 2017, la patru ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedărilor ilegale, dar decizia nu era definitivă.

Adaugă părerea ta

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române, sâmbătă, în jurul orei 12.00, poliţiştii Biroului Supravegherii Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa s-au sesizat cu privire la faptul că Radu Mazăre, aflat sub control judiciar în baza unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, nu s-a prezentat pentru a semna în graficul de prezenţă. Contactat de poliţişti, fostul primar al Constanţei le-a spus că se află în Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic. Conform procedurii, poliţiştii constănţeni au sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Măsura controlului judiciar în cazul lui Radu Mazăre nu prevedea interdicţia de a părăsi ţara, iar pe toată perioada existenţei măsurii preventive a controlului judiciar poliţiştii nu au constatat încălcări ale obligaţiilor impuse, adaugă Poliţia Română.

Radu Mazăre, scrisoare către autorităţile române: "Ca la nebuni! Revoltător şi frustrant!"

 

 

 

Care sunt acuzaţiile in dosarul în care a fost condamnat la patru ani de închisoare

Magistraţii au amânat de mai multe ori pronunţarea sentinţei în dosarul în care fostul primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre este acuzat de retrocedarea ilegală a unor terenuri. Radu Mazăre este judecat alături de alţi 36 de inculpaţi în dosarul retrocedării plajelor din localitate. Prejudiciul este estimat la 114 milioane de euro.

Apărătorii fostului primar ceruseră, în 3 aprilie, la Curtea de Apel Bucureşti, achitarea acestuia în dosarul plajelor retrocedate, pe motiv că retrocedările s-au făcut în baza votului dat de către reprezentanţii Consiliului Local, iar Prefectura nu a avut obiecţii în urmă votului. Cu cinci zile înainte, procurorii DNA ceruseră Curţii de Apel Bucureşti să dea pedepse maxime pentru Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Cristian Borcea în dosarul retrocedărilor frauduloase de plaje din judeţul Constanţa, în timp ce pentru alţi inculpaţi au solicitat să se constate încetarea procesului penal pe motiv că faptele s-au prescris, în condiţiile în care acest caz se judecă de aproape nouă ani.

Radu Mazăre se ascunde în Madagascar. Cum arată resortul de lux pe care şi l-a construit lângă ocean

Ce afaceri are Mazăre în Madagascar

Radu Mazăre  și-a lansat în 2016 afacerea din Madagascar, unde deține un complex de bungalouri. Judecând după faptul că pentru toată luna iunie nu mai există locuri disponibile, ci doar de la 1 iulie, afacerea se pare că merge de minune, scrie libertatea.ro. În primăvara anului 2012, în vremea când era primar al Constanței, Radu Mazăre a mers în vacanță în Madagascar, iar la întoarcere s-a arătat foarte încântat de ceea ce a găsit acolo, dar și de oportunitățile de afaceri.

Drept urmare, a luat decizia de a concesiona de la un trib, pe o perioadă de 99 de ani, un teren. Mai exact, era vorba de 1,8 hectare de teren pe malul oceanului, într-un golf în nordul Madagascarului, pentru care a plătit, potrivit declarației sale la momentul revenirii în țară, 1 euro pe metru pătrat. Aici a plănuit să ridice un mic complex pentru iubitorii de sporturi nautice. „Investiţia o să fie de vreo 200 – 300.000 de euro, bungalouri plus utilităţi. Cei care fac sporturi din astea, cei care se duc până acolo, nu sunt foarte pretenţioşi. Merg pentru frumuseţea locurilor şi pentru vânt. O să fie aşa, cam la două, două stele şi jumătate. Mâna de lucru o să fie ieftină, aşa că nu o să coste mult“, declara, în 2012, Radu Mazăre.

VIDEO. Cum se distra Radu Mazăre în Madagascar: "Când am scos zmeul, se uitau la mine ca la maimuţă"

Alte articole din: Ultimele Stiri