Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Radu Mazăre a demisionat și din PSD

Wednesday, 27 May 2015, 10:49 Sursă: REALITATEA.NET

Reamintim că Radu Mazăre și-a dat demisia de la Primăria Constanța, după 15 ani de mandat. Radu Mazăre se afla în arest preventiv din data de 2 aprilie. În demisie, acesta precizează că dorinţa sa de a face bine oraşului şi locuitorilor săi nu justifică însă ”nedreptăţile, stresul şi chinul la care sunt supus de atâta vreme”.  

Magistrații de la Înalta Curte au aprobat, joi seară, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, dar decizia nu este definitivă. Astfel, procurorii pot face contestație tot la Curtea Supremă.

Iată conținutul demsiei lui Radu Mazare, potrivit ziuadeconstanta.ro:

”Către Consiliul Local al Municipiului Constanţa
Primăria municipiul Constanţa
 
Demisia,
 
Vreau să mulţumesc sutelor de mii de oameni care m-au votat pe perioada celor 15 ani cât am fost primar. Constanţa şi constănţenii au fost sufletul meu şi datoria mea în tot acest timp. Chiar dacă uneori am fost prea verbal sau nonconformist, toată priceperea şi energia mea mi-am dedicat-o comunităţii. Pentru greşelile făcute îmi cer iertare în faţa tuturor.
Dorinţa mea de a face bine oraşului şi locuitorilor săi nu justifică însă nedreptăţile, stresul şi chinul la care sunt supus de atâta vreme.
Drept pentru care demisionez din funcţia de primar al municipiului Constanţa.
Colegilor şi prietenilor le sunt dator cu mult respect şi consideraţie.
Începând de astăzi nu-mi mai doresc o viaţă publică politică”, se arată în comunicat
 
Reamintim că primarul Radu Mazăre se află în Arestul Poliţiei Capitalei de pe 2 aprilie, el fiind arestat preventiv într-un dosar penal instrumentat de DNA.
În respectivul dosar, edilul este acuzat că ar fi primit mită 9 milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii şi câştigarea de licitaţii. În urma acestor acuzaţii, Radu Mazăre a fost suspendat din funcţia de primar al oraşului Constanţa. Radu Mazăre a fost adus joi la Înalta Curte pentru Casație și Justiție, unde a solicitat înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar.

 

Vom reveni cu detalii

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ