PSD sesizează astăzi CCR cu privire la legile asumate de Guvern

Monday, 16 December 2019, 08:25 Sursă: Realitatea.NET

 ,,Nu vom face sesizări pe fond. În primul rând vom face o sesizare pe formă, luni vor fi depuse aceste sesizări. Un lucru care mi se pare normal din două motive: în primul rând a existat un referendum în România ca niciun guvern să nu mai schimbe legile din domeniul justiţiei prin ordonanţe şi prin asumări, şi primul lucru care l-a făcut Guvernul Orban a venit cu asumări pe domeniul justiţiei.

Și nu în ultimul rând atâta timp cât există legi în Parlamentul României, mai ales într-o formă finală de dezbatere, nu poţi să-ţi asumi şi să treci peste Parlament. Parlamentul României este instituţia care legiferează în orice stat democratic", a spus Ciolacu.

Liberalii și-au asumat răspunderea în Parlament pentru legile justiției, legea plafoanelor bugetare și pentru OUG 51, care bloca decontarea navetei elevilor. 

"Prorogăm termenele din legile jus­tiţiei, deoarece aplicarea lor aşa cum au fost aprobate iniţial de fosta majoritate parlamentară ar arunca în aer sistemul judiciar începând cu 1 ianuarie 2020", declara marți premierul Orban.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
Alte articole din: POLITICĂ