Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

PSD a anunțat candidaţii pentru Capitală. Firea, Tudorache, Onțanu, Negoiță, Băluță, Florea și Mutu

Thursday, 17 March 2016, 21:53 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE 14.20 Liviu Dragnea a anunțat, după ce s-a încheiat ședința, că UNPR nu își va nomonaliza un candidat pentru Primăria Capitalei, cel mai probabil, ALDE urmând să decidă dacă o va face:  

”Asa cum probabil ati aflat, azi in cadrul Cexn, pe langa alte hotarari, am aprobat si candidatii pentri sectoarele municipiului Bucuresti si pentru Primaria Generala a Capitalei.(...)UNPR nu isi pune candidat pentru Primaria Capitalei, probabil ALDE va decide daca o va face. (..)PSD nu face alianţă nici cu PMP, nici cu M10, nici cu PNL. PSD vrea să facă majoritate în Consiliul General cu ALDE şi cu UNPR. Cea mai bună variantă este ca fiecare partid să aibă candidaturi separate pentru Consiliul General. UNPR nu va avea candidat pentru Capitală, iar ALDE urmează să se hotărască. Şi pentru PSD, şi pentru ALDE este mult mai bine să se meargă separat. Vorbim de electorate diferite, iar interesul nostru este ca fiecare partid să atingă potenţialul maxim. Vrem să avem un Guvern local care să gestioneze Bucureştiul, un oraş care poate deveni una dintre cele mai frumoase capitale europene” a spus Dragna. 

UPDATE 14.00. Au fost stabiliți candidații pentru Capitală. Liviu Dragnea a și postat pe facebook o fotografie cu cei 6, cu puțin timp înainte Iată care sunt aceștia:

 Primăria Generala: Gabi Firea

Sectorul 1 Dan Tudorache

Sectorul 2 Neculai Onțanu

Sectorul 3 Robert Negoita

Sectorul 4 Daniel Baluță (actualul primar interimar)

Sectorul 5 Daniel Florea 

Sectorul 6 Gabriel Mutu

UPDATE 13.46 PSD ar urma să îl susțină la Primăria Sectorului 1 pe Dan Tudorache, după ce teoretic, înțelegerea cu ALDE ar fi picat.

UPDATE 13.20 Potrivit unor surse participante la ședință, este posibil ca alianța PSD-ALDE să se rupă, după ce Tăriceanu nu este de acord cu alianța PSD-UNPR. Astfel, ar urma ca PSD să caute alți candidați la sectoarele 1 și 4, întrucât erau în cărți Laura Chiriac, respectiv, Ștefan Spiridon, de la ALDE.

UPDATE 12.20 Liviu Dragnea și Valeriu Zgonea au intrat în sală. Negocierile dintre PSD, UNPR și ALDE sunt dominate de neințelegerile dintre Tăriceanu și Onțanu.

UPDATE 12.15: Potrivit Doinei Pană, ședința urmează să înceapă în scurt timp. Liviu Dragnea nu a intrat încă în sală.

Pentru Sectorul 1, PSD va merge pe mâna candidatului ALDE, Laura Chiriac. De altfel, aceasta a început o reală campanie în sector, postând pe Facebook diverse fotografii de la diverse acțiuni la care participă.

La sectorul 2, PSD îl va susține pe Neculai Onțanu, candidatul UNPR, cel care are cele mai mari șanse să câștige un nou mandat.

La sectorul 3, Robert Negoiță rămâne candidatul PSD, acesta fiind cotat cu un scor foarte mare și în sondajele PNL.

La sectorul 4, PSD îl va susține, cel mai probabil, pe candidatul ALDE, Ștefan Spiridon.

În schimb, la sectorul 5, după ce Cristian Rizea a fost anchetat de DNA, PSD a fost nevoit să își caute un alt candidat. Potrivit unor surse, social- democrații vor merge pe mâna lui Daniel Florea, deputat PSD. Decizia este îngreunată de poziția bună pe care Marian Vanghelie o are în sondaje. 

Nu în ultimul rând, o repoziționare a fost și la sectorul 6, întrucât inițial ar fi fost susținut  Ștefan Florescu, ca independent, dar PSD va merge, în final, cu Gabriel Mutu, senator PSD. Florescu era în cărți și pentru a candida din partea PNL, dar Cătălin Predoiu a anunțat că liberalii nu îl vor susține.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ