Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Procuroarea DNA dată afară de Kovesi a câştigat în instanţă. Se poate întoarce în instituţie

Wednesday, 27 September 2017, 20:58 Sursă: REALITATEA.NET

Revocată din DNA, cu scandal, procuroarea Mihaela Iorga Moraru se poate întoarce în parchetul condus de Laura Codruţa Kovesi, transmite corespondentul Realitatea TV Ionela Arcanu. Asta a decis Curtea de Apel Bucureşti. Cel puţin până când se va da un verdict în procesul în care magistrata cere anularea ordinului de demitere.

Hotărârea instanţei poate fi atacată, însă trebuie pusă în aplicare de îndată. Iorga Moraru a plecat în urmă cu trei luni din parchetul anticorupţie. Totul după ce Laura Codruţa Kovesi a acuzat deficienţe în activitatea procuroarei.

Potrivit unor surse, lui Moraru i s-a reproşat că ar fi antedatat un denunţ depus de Dinu Pescariu pe numele lui Emil Boc. În replică, procuroarea a acuzat presiuni din partea conducerii DNA şi a depus plângere la Inspecţia Judiciară. Astfel s-a ajuns ca Laura Codruţa Kovesi şi doi subalterni de-ai săi să fie cercetaţi disciplinar.

Anunțul a fost făcut și de către jurnalista Sorina Matei pe contul ei de facebook.

"O decizie foarte importantă a Justiţiei. Procurorul Mihaela Moraru a câştigat în primă instanţă procesul împotriva şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Curtea de Apel a sesizat CCR cu privire la art.87, alin.8 din Legea nr.304/2004, iar ordinul semnat de şefa DNA de revocare a procurorului Mihaela Moraru a fost suspendat de la executare până la pronunţarea instanţei de fond asupra actiunii in anularea ordinului", a scris Sorina Matei, pe pagina sa de Facebook.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ