Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primul termen al apelului în dosarul Referendumul. După lansarea candidaturii, Dragnea merge la ÎCCJ

Sunday, 27 September 2015, 19:03 Sursă: REALITATEA.NET

Dragnea a fost întrebat dacă dosarul său este motivul pentru care a declarat, la lansarea candidaturii, că există un risc pentru el, liderul PSD spunând că nu vrea "să amestece lucrurile", potrivit Amosnews.ro.

Condamnat în dosarul ”Referendumul”, Dragnea și-a lansat candidatura la șefia PSD: Îmi asum riscul!

 

"Ce am spus este suficient. Eu în general am speranţe că întotdeauna, mai devreme sau mai târziu, adevărul iese la iveală şi dreptatea va triumfa. Este o speranţă care m-a animat tot timpul în viaţa. (...) Este o speranţă pe care nu vreau să mi-o pierd niciodată", a spus liderul interimar al PSD.

Liviu Dragnea a precizat că va fi prezent, luni, la primul termen al apelului din dosarul "Referendumul".

Liviu Dragnea, anunţ suprinzător despre sentinţa sa în dosarul Referendumul

 

Președintele interimar al PSD a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraudarea referendumului din 2012. Secretar general al PSD la data referendumului pentru demiterea preşedintelui, Dragnea a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

DNA arată, în motivele de apel, că instanţa a greşit individualizarea pedepsei aplicate lui Dragnea Liviu, "cuantumul simbolic de un an închisoare şi modalitatea de executare cu suspendare fiind incompatibile cu gravitatea infracţiunii de folosire a influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea cvorumului la referendum, prevăzută de art. 13 din Legea nr. 78/2000".

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ