Planul pentru reducerea cheltuielilor este gata! Florin Cîţu, pregătit să meargă cu bugetul în Parlament

Monday, 09 December 2019, 11:58 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Bugetarii nu mai pot fi și pensionari și angajați la stat, vor fi făcute concedieri în ministere, iar salariile demnitarilor vor fi înghețate. Primele măsuri luate în calcul de guvern pentru anul viitor au fost confirmate de premierul Ludovic Orban.

Planul pentru reducerea cheltuielilor se face pentru ca, în 2020, deficitul să se încadreze sub 3,5%. Surse guvernamentale au declarat pentru Realitatea PLUS că noul cabinet mai pregăteşte şi alte măsuri, printre care limitarea cheltuielilor la ministere. Pe lângă îngheţarea lefurilor demnitarilor şi interzicerea cumulului pensiei cu salariul, Guvernul mai vrea să impună o serie de limite ministerelor. Potrivit unor surse guvernamentale, e vorba de plafonarea indemnizației de hrană și a celei de merit și eliminarea plății defalcate a TVA.

Totodată, punctul de amendă nu va mai crește odată cu salariul minim. Surse politice au declarat pentru Realitatea PLUS că pachetul a fost prezentat vineri, de Florin Cîţu, miniştrilor, după şedinţa de Guvern. Mai mult, se pare că Guvernul lucrează pe două paliere: șeful de la finanţe a inclus măsura în propunerile sale, dar şi ministrul Muncii are un astfel de proiect şi urmeză să se decidă forma în care acest pachet va fi adoptat: fie prin asumare de răspundere, fie să fie inclus în legea bugetului de stat.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a dat luni asigurări că este pregătit să meargă cu bugetul în Parlament, să-l dezbată în comisii şi să argumenteze fiecare capitol, înainte de sărbătorile de iarnă.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri