Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nicolae Bădălău, numărul doi în PSD, şi-a dat SINGUR lege ca să ajungă şef al Curţii de Conturi

Thursday, 27 July 2017, 18:24 Sursă: REALITATEA TV

Al doilea om în PSD, Niculae Bădălău, vrea să lase politica, din toamnă, pentru a ajunge șef al Curții de Conturi, au precizat surse din conducerea PSD. Funcția va rămâne vacantă la sfârșitul lunii noiembrie, atunci când îi expiră mandatul lui Nicolae Văcăroiu.

Un singur obstacol stătea în calea lui Bădălău. Legea. Care prevedea că pentru a fi consilier al Curții Conturi trebuie să ai studii juridice sau economice și experiență de zece ani în domeniu. Pentru că timp să se recalifice nu mai avea, Bădălău a modificat legea și a adăugat și studiile inginerești printre cele acceptate.

Potrivit CV-ului său, Niculae Bădălău este absolvent al Facultății de Inginerie și a lucrat peste zece ani ca șef punct de lucru, șef lot, diriginte și administrator de șantier.

Amendamentul a fost depus de senatorul PSD la o lege inițiată de mai mulți colegi de-ai săi din PSD, care reglementa pensiile de urmaș ale angajaților Curții de Conturi. Legea a fost votată de toți senatorii, cu o singură excepție, la sfârșitul lunii mai. În paralel, deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a inițiat un proiect identic.

"Dar de ce vă interesează cum mi-a venit ideea? Este dreptul meu să fac orice proiect de lege. Este legea 145/2017. Exact același lucru", spune Ciuhodaru.

Președintele Curții de Conturi este numit de Parlament pentru un mandat de nouă ani. Contactat de Realitatea TV, Niculae Bădălău nu a răspuns pentru un punct de vedere.

 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ