Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Moţiunea simplă împotriva ministrului Culturii a picat. Deputaţii au respins-o

Wednesday, 17 October 2018, 13:01 Sursă: REALITATEA.NET

Moţiunea simplă a întrunit 147 de voturi contra, 88 de voturi împotrivă şi 14 abţineri. Ministrul Culturii, George Ivaşcu, a declarat, în cadrul dezbaterilor din plenul de luni al Camerei Deputaţilor, că moţiunea simplă depusă împotriva sa conţine "numeroase denaturări şi mistificări ale adevărului", afirmând că nu şi-a dorit "un Centenar de stânga sau de dreapta", ci unul al tuturor românilor. Ivaşcu a subliniat că Ministerul Culturii nu este organizator de evenimente.

"Prin decizia Comitetului interministerial suma alocată întregului buget de aniversare a Centenarului este de 250 milioane de lei a fost segmentată astăzi (luni - n.r.). 50 milioane de lei pentru instituţiile centrale, ministere, Academia Română, ICR, 50 de milioane de lei UAT-uri (unităţi administrativ-teritoriale - n.r.), 50 milioane de lei ONG-uri", a completat ministrul Culturii.

Cu privire la amânarea includerii de către Guvern a Roşiei Montane în lista UNESCO, acesta a spus că datele prezentate în moţiunea simplă îndreptată împotriva sa conţin „numeroase denaturări şi dezinformări ale situaţiei reale".

Ministrul Culturii a subliniat că s-a stabilit noul amplasament al monumentul Marii Uniri de la Arad şi că s-a obţinut avizul de la ORDA. În legătură cu ansamblul monumental de la Tîrgu Jiu, George Ivaşcu a spus că starea de conservare a capodoperelor lui Constantin Brâncuşi a constituit o preocupare a Ministerului Culturii, dar şi a autorităţilor locale.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ