Ministrul de Interne a cerut Poliţiei Rutiere acţiuni de fluidizare a traficului din Bucureşti

Thursday, 05 December 2019, 17:54 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat joi că a cerut Poliţiei Rutiere acţiuni de fluidizare a traficului din Bucureşti, în parteneriat cu toate autorităţile care au competenţă în domeniu, astfel încât cetăţenii să circule în siguranţă şi să petreacă mai puţin timp în trafic.

"Am în plan o întâlnire cu consilierii Generali ai Municipiului Bucureşti, indiferent de culoarea politică, inclusiv cu doamna Primar general, pentru a clarifica ceea ce face, la nivelul Primăriei, Comisia de Sistematizare Rutieră, pentru că ceea ce se întâmplă în Bucureşti la ora actuală este de neacceptat", a spus Marcel Vela, într-o conferinţă la sediul MAI.

El a precizat că un bucureştean trăieşte în trafic două ore pe zi - ceea ce înseamnă o perioadă de aproximativ două luni într-un an petrecute în trafic.

"Este inacceptabil într-o capitală europeană ca un compatriot să petreacă în trafic aşa mult timp. Vă spun dintr-o experienţă de primar că pot fi rezolvate, printr-o reorganizare a traficului din Bucureşti, prin fluidizare, măcar parte din probleme. Poliţia Rutieră, care este acum în intersecţii, acţionează asupra efectului, nu asupra cauzei. Indiferent câţi poliţişti rutieri aduce MAI în stradă, problema va rămâne în continuare", a mai spus Vela.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri