Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban: "PSD vrea să distrugă România. Ne vom bate în Parlament să retrimitem Comisiei de buget-finanțe raportul de rectificare bugetară"

Sunday, 20 September 2020, 12:33 Sursă: Realitatea.net

Întrebat ce va face PNL săptămâna viitoare, când în Parlament urmează să fie dezbătute rectificarea bugetară modificată care prevede creşterea pensiilor cu 40% şi un proiect de lege care dă un stimulent pentru profesori de 500 de euro, Orban a răspuns: "PSD este un partid aflat în delir care vrea să distrugă România. Ceea ce s-a întâmplat în Comisiile de buget, în care PSD are o majoritate conjuncturală, reprezintă o crimă împotriva economiei româneşti şi riscă să conducă România spre incapacitate de plată, spre faliment. Nu putem sta cu mâinile încrucişate şi nu putem accepta ca PSD să îşi bată joc de ţara asta. Vreau să readuc aminte că nicio altă formaţiune politică în afara PSD nu a girat aceste decizii ticăloase. Ne vom bate în plenul Camerelor reunite astfel încât să retrimitem spre Comisia de buget-finanţe raportul. Sunt convins că printr-o mobilizare exemplară a celorlalte formaţiuni politice care au dat dovada de raţionalitate şi de legătură cu realitatea economică vom reuşi acest lucru".


Premierul a menţionat că Guvernul este pregătit "pentru orice altă situaţie", astfel încât să împiedice PSD "să facă rău României".

"Pot să vă spun că deja ecourile negative ale acelei faimoase şedinţe de la Comisia de buget-finanţe sunt foarte prezente. (...) Nu sunt posibile aceste creşteri de cheltuieli. PSD, practic, a generat cheltuieli de 6,5% din PIB suplimentare şi, în acelaşi timp, a modificat şi plafonul maxim de îndatorare raportat la PIB, de la 44% la 40%. Adică ce a făcut? A generat cheltuieli suplimentare şi a interzis posibilitatea obţinerii de finanţări pentru susţinerea acestor cheltuieli, adică a pus bazele unui faliment. Noi nu putem accepta ca PSD să îşi bată joc de ţara asta şi să conducă România spre nicăieri. Ne vom bate, şi alegerile parlamentare bat la uşă, şi vom elibera România şi de această majoritate ticăloasă care se comportă ca un duşman al României", a susţinut ;eful Executivului, într-o conferinţă de presă.

Vă reamintim că soarta pensiilor ar putea fi decisă săptămâna viitoare, mai exact, marți sau miercuri, după cum a anuțat recent președintele PSD, Marcel Ciolacu, și asta pentru că social-democrații și-au propus să forțeze Guvernul să aplice majorarea prevăzută de lege, de 40 de procente. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ