Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban, întâlnire cu premierul Palestinei

Wednesday, 04 November 2020, 16:29 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Iulian Budusan
 

„Sunt convins că vizita mea aici va oferi oportunitatea de a continua şi a consolida cooperarea noastră în diferite domenii de interes pentru ambele părţi, cum ar fi educaţia, afacerile interne şi agricultura”, a declarat Orban.

Premierul român a subliniat în cadrul dialogului semnificaţia specială a comunităţii româneşti din Orientul Mijlociu şi a mulţumit omologului său pentru sprijinul oferit comunităţii române de către autorităţile palestiniene.

Orban a adăugat că întrevederea a fost, de asemenea, o bună ocazie de a discuta detaliat cu premierul palestinian viitorul procesului de pace din Orientul Mijlociu, în special luând în considerare evoluţiile recente din regiune.

„În acest context, am reiterat sprijinul României pentru orice acţiune care ar putea duce la o soluţionare cuprinzătoare şi durabilă a conflictului israeliano-palestinian, în negocieri directe pentru a avansa soluţia celor două state pe baza dreptului internaţional şi a rezoluţiilor ONU relevante. Amândoi am fost de acord că pacea poate fi realizată pentru dialog şi diplomaţie", a afirmat premierul Orban.

Şeful Executivului de la Bucureşti a subliniat că a avut ocazia, de asemenea, să menţioneze sprijinul constant al României acordat Palestinei în relaţia cu Uniunea Europeană în vederea începerii negocierilor pentru semnarea unui acord de asociere între UE şi Palestina.

El a precizat că avut cu omologul său un schimb de opinii cu privire la eforturile de combatere a pandemiei de COVID-19 şi au căzut de acord asupra importanţei solidarităţii internaţionale şi cooperării globale în această privinţă.

Premierul Orban a menţionat că, totodată, în cursul zilei de miercuri va avea o întrevedere cu preşedintele Mahmoud Abbas în cadrul căreia discuţiile se vor axa pe teme de interes comun pentru România şi Palestina, evoluţiile recente în Orientul Mijlociu, precum şi relaţiile bilaterale.

În cadrul vizitei efectuate în Palestina, şeful Executivului de la Bucureşti a participat şi la o ceremonie de depunere a unei coroane de flori la Mausoleul Yasser Arafat.

Anterior deplasării în Palestina, miercuri dimineaţă, premierul român a avut şi o întrevedere cu Benjamin Gantz, prim-ministru supleant şi ministru al Apărării în cadrul guvernului de rotaţie Netanyahu-Gantz al Statului Israel. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ