Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban, încrezător după deschiderea școlilor: ”Trei săptămâni a fost o nebunie, toată lumea a fost speriată și vedem că nu s-a întâmplat nimic”

Tuesday, 15 September 2020, 11:43 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

„Deci fiecare școală a avut propria organizare. Școala nu poate să controleze ce se întâmplă în afara școlii. Fiecare director, diriginte, învățător a comunicat cu părinții și s-au stabilit anumite reguli. Ele nu sunt standard, nu sunt peste tot la fel. Noi am impus niște reguli care au fost respectate. Toate sălile au fost pregătite, dezinfectate, au fost măști, copiii au purtat măști, distanțarea fizică, atât cât e posibil în structura școlilor așa cum e ea. 

Noi am luat toate măsurile pentru a sprijini autoritățile locale, pe lângă alocările pe care le-a făcut din Fondul de rezervă. Încă de aucm o lună am alocat prin OUG 175 de milioane. Autoritățile știu că pot deconta orice cheltuială cu tablete. Tabletele sunt două tipuri: cele care pot fi achiziționate de autoritățile locale sau de școli, pentru care se decontează în limita a 100 de milioane de euro, și sunt tablete achiziționate de ONAC în sistem centralizat, pentru care s-a semnat contract pentru 82.000. Sigur că ele vor fi direcționate în regiuni, astfel încât să ajungă la școli în cursul aceste săptămâni. Repet: cheltuilelile se fac de autoritățile locale.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ