Ludovic Orban anunță asumarea răspunderii Guvernului pe două pachete de legi

Friday, 06 December 2019, 17:22 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Premierul Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței Guvernului de vineri, asumarea răspunderii în Parlament pe două pachete de legi, care cuprind prorogările din justiție, OUG 51 privind decontarea transportului elevilor, Legea plafoanelor bugetare și modificări la OUG 114. Ludovic Orban a anunțat o nouă ședință de Guvern marți pentru a declanșa asumarea răspunderii.

Declarațiile premierului:

Decizia de a ne angaja răspunderea în fața Parlamentului pe două pachete de legi. Prima angajare e pentru un proiect de lege care va cuprinde modificări în două domenii și care va cuprinde Legea plafoanelor bugetare.

Primul pachet: prorogarea termenelor din legile justiție privind pensionarea anticipată, trecere de la complete de 2 la 3 și de la mărirea vechimi pentru intrarea în magistratură. Ne propunem ca anul viitor să abrogăm aceste legi.

Totodată, vom abroga OUG 51, astfel încât să permitem decontarea navetei școlare. OUG 51 a urmărit două scopuri perverse: la presiunea baronilor PSD să nu mai deconteze transportul elevilor și prelungește licențele de transport intrajudețean cu 4 ani, ignorând obligația de a face licitație.

În primul pachet se află și Legea plafoanelor, necesară pentru adoptarea bugetului de stat.

La această ședință, vom discuta textul. Marți convoc ședință de Guvern pentru a adopta și angaja răspunderea.

De asemenea, ne vom angaja răspunderea pentru abrogarea tuturor prevederilor catastrofale din OUG 114. Ordonanța se află în dezbaterea parlamentară și trag nădejde că vom putea aproba toate acele prevederi. Nu știu dacă vom putea, pentru că din ce aud în comisii, unii vor să înrăutățească. Au mărit plafonul fantomaticului FDI la 15 milioane. E de noaptea minții. Vom adopta în altă ședință, nu marți, astfel încât să ne putem asuma răspunderea.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-07 07:57:30
Paine si circ in Romanica

Ba dar Bufonii au de gand sa faca ceva sau tot inainte cu Greaua mistenire? Se impiadica in virgule de 2 luni... Daca pana acum a fost Romania lucrului bine facut! De acum in colo Santa Klaus o dete in bara cu Bufonii astia.

Alte articole din: Ultimele Stiri