Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lovitură pentru Liviu Dragnea. Reluarea extragerii completului de judecători, respinsă

Tuesday, 13 November 2018, 12:35 Sursă: REALITATEA.NET

Conform unor surse citate de Realitatea TV, reluarea extragerii a fost respinsă de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cei 5 judecători care vor decide soarta lui Liviu Dragnea în dosarul Bombonica sunt:

1. Cosma Rodica
2. Selaru Valentin Horia
3. Nenita Simona Cristina
4. Vasile Francisca Maria
5. Ilie Ioana Alina

Decizia vine în în contextul deciziei Curţii Constituţionale a României din data de 7 noiembrie 2018 prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte.

Una dintre mizele acestei decizii este stabilirea unui nou complet de judecată în cazul apelului lui Liviu Dragnea la condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul "angajărilor fictive din Teleorman".

Curtea Constituțională a admis miercuri sesizarea Guvernului Dăncilă și a admis că există un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Înaltă Curte de Casație și Justiție, în legătură cu formarea completurilor de judecători.

Practic, CCR a decis că Înalta Curte de Casație și Justiție "urmează a proceda de îndată la desemnarea prin tragere la sorți a tuturor membrilor completurilor de 5 judecători", cu respectarea art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, astfel cum a fost modificat și completat prin Legea nr.207/2018".


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ