Liviu Dragnea așteaptă mâine decizia de dizolvare a PSD

Wednesday, 11 December 2019, 16:23 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Curtea de Apel va judeca, joi, cererile din dosarul în care Liviu Dragnea a intentat proces celor de la PSD cu obiectul „partide politice modificări acte constitutive - statut - organe de conducere”.

La ultima înfățișare, judecătorii de la Curtea de Apel București au amânat procesul în care Liviu Dragnea cere dizolvarea PSD. Instanța a acordat termen pe 12 decembrie pentru a da posibilitate părţilor să ia cunoştinţă de înscrisurile depuse la dosar.

În demersul său, Liviu Dragnea invocă dosarul angajărilor fictive care i-a adus 3 ani şi şase luni de condamnare şi executare la Rahova. Se pare că a încercat să obţină o revizuire a sentinţei - o cale de atac extraordinară.

În cererea de intervenţie adresată instanţei, Dragnea susține că, având în vedere că cele două angajate DGASPC care au lucrat la PSD Teleorman au comis fapte de fraudă, activitatea organizaţiei judeţene a fost ilicită în perioada 2006-2012, ceea ce duce, potrivit legii, la dizolvarea acesteia.

Liviu Dragnea, în prezent închis la Penitenciarul Rahova, a depus în instanță, prin avocat, o cerere de sesizare a Curții de Justiție a UE (CJUE). Conform președintelui completului de judecată, Mihai Andrei Negoescu Gândac, Dragnea dorea să întrebe CJUE dacă constituie sau nu o fraudă a banilor europeni activitatea unui europarlamentar care a angajat un asistent pe plan local, plătit din bani UE, dar care nu a declarat în țară salariul real al asistentului, ci salariul minim.

Dragnea mai spune că la bugetul național nu au ajuns impozitele calculate la salariul real virat de Parlamentul European. Europarlamentarul despre care vorbește Dragnea este Viorica Dăncilă, iar asistentul angajat de aceasta pe vremea când era europarlamentar este Adriana Botorogeanu, cea care apare și în dosarul "Angajărilor fictive", în care Dragnea a fost condamnat.

Judecătorii au respins cererea făcută de Liviu Dragnea în procesul prin care contestă numirea Vioricăi Dăncilă şi a lui Mihai Fifor la conducerea PSD, prin urmare, nu vor fi sesizate Curtea Constituţională a României şi cea de Justiţiei a Uniunii Europene.
La termenul trecut, Liviu Dragnea nu a fost prezent în sala de judecată şi nici nu a fost reprezentat de avocata sa, Flavia Teodosiu, ci de o consilieră. De altfel, lipsa avocatei lui Dragnea a dus la dezbateri prelungite, iar judecătorii au decis că acea consilieră nu are voie să pună concluzii pe excepţii şi nici pe fondul dosarului. Magistrații au amânat procesul pentru că au avut nevoie de mai multe înscrisuri ca probe până să se pronunțe. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 12 decembrie, conform portalului instanțelor.Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-11 17:20:28
Biju Calotă

Gunoiul ăsta de Dragnea mai face încă politică?

2019-12-11 17:44:01
Infracțiunea s-a comis la primărie,bre,nu la partid.Asat o stie si dl Rares Bogdan ,dar râde..

PSD ar trebuie desființat ca inutil,nu ca partid care a comis infracțiuni.Nu vede nimeni aberația,infracțiunea s-a comis la primărie,unde lucrau cele doua secretare,si a fost condamnat dl Dragnea,dar nu partidul ,ci omul politic,pus pe reformă structurală într-un stat condus de structuri si vândut pe bucăți strinătății.Si asat pentru ca dl Dragnea a atacat intern ,pe secu,si extern că voia ca la UE dl Iohanis să aibă permisiunea de a trage scaunul la linia Letoniei.De ce nu a contestat arestarea ilegală a unui deputat,fără incuviințarea parlamentului ?De ce nu sesizati SIIM sa vada cice plăteste berea ,sa primeasca muzica ?Si sefii de la psd,dornici de funcții ,au aplaudat ,caz rar in statul de drept,ca sa te trădeze chiar ai tăi.

Alte articole din: Ultimele Stiri