Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lia Olguța Vasilescu, avertisment de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Monday, 02 December 2019, 20:40 Sursă: Realitatea.NET

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis sancţionarea Olguţei Vasilescu cu avertisment pentru declaraţia ”ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj”, făcută la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

Senatorul Vlad Alexandrescu, unul dintre cei care a sesizat instituţia după această declaraţie, spune că ”poate nu e destul”, pentru că ”România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare şi discursul urii”.

”În sfârşit, CNCD a decis sancţionarea Olguţei Vasilescu pentru declaraţia ei stupefiantă despre etnicii germani. 'Ca neamţ, să vorbeşti despre gazare trebuie să ai mult curaj', spunea ea despre Klaus Iohannis, imediat după 10 august. Aceeaşi Olguţa Vasilescu care în anii 2000 aducea elogii mareşalului Ion Antonescu la tribuna Camerei Deputaţilor. La sesizarea mea şi a unor colegi parlamentari din USR, Consiliul Naţional contra Discriminării a sancţionat-o cu un avertisment.

Poate că nu e destul şi nici nu va fi destul dacă nu va exista şi o sancţiune a societăţii şi electoratului. Pentru că România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare şi discursul urii. Ci, îl condamnă ferm”, a scris, luni seară, pe Facebook, senatorul Vlad Alexandrescu.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-03 06:45:30
Theodor

De tot rasul,cum adica sanctionata cu avertisment.. O fi si asa ......dar stiti ca pe asta o doare stiti voi unde de avertismentul vostru

2019-12-03 11:33:01
Ionescu

Femeia asta n-are vreo treaba cu avertismenul asta. Asta e sanctiune? Cine o opreste din tupeu sau si aroganta? de fapt, toti din PSD sunt asa. Cum sa scapam de astia, ca ne-am saturat de ei.

2019-12-03 11:47:18
johnneil

Sa vezi ce bataie le da acum caratista alora de la Discriminare. Din partea mea acum sunt mai linistit. Daca i-a dat mustrare este ca si cum a infierat-o cu stigmatul spurcaciunii pe frunte.

Alte articole din: POLITICĂ