Legea societăţilor a fost modificată. Năsui: ”Este un calvar să înregistrezi sediul social în România”

Wednesday, 18 December 2019, 19:18 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Legea societăţilor a fost modificată, miercuri, de Camera Deputaților.

Camera Deputaţilor a modificat, miercuri, în calitate de for decizional, Legea societăţilor 32/1990, fiind simplificate procedurile şi condiţiile de înregistrare a sediului social şi eliminată restricţia pentru persoanele fizice şi juridice de a nu fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată.

Proiectul iniţiat de deputatul USR Claudiu Năsui şi sprijinit de mai mulţi parlamentari USR, PNL, PSD şi ALDE a primit 220 de voturi ”pentru”. S-au înregistrat şi 81 de "abţineri".

Proiectul prevede că pentru sediile sociale fără activitate nu mai este nevoie de semnăturile vecinilor.

Claudiu Năsui a declarat că acest proiect legislativ este "de o importanţă majoră pentru mediul de afaceri din România" deoarece elimină din birocraţie.

"Oricine a încercat să-şi facă o firmă în România ştie ce calvar este să îţi înregistrezi sediul social. De la hârtii a căror utilitate este cel puţin dubioasă, la reguli inutile şi acorduri ale vecinilor. Măsurile aprobate astăzi nu fac altceva decât să aducă şi în România o normalitate care deja există în alte ţări din Uniunea Europeană", a explicat el, în plenul Camerei Deputaţilor.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri