Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Legea privind căutarea persoanelor dispărute intră săptămâna viitoare în şedinţa de Guvern

Wednesday, 31 July 2019, 22:56 Sursă: REALITATEA.NET

"Suntem, repet, într-o analiză profundă până la nivelul ultimei secţii de poliţie, suntem cu modificări legislative pe care, de altminteri, doamna prim-ministru le-a anunţat deja. Şi mă refer la legea care priveşte căutarea persoanelor dispărute, care este în avizare, în momentul de faţă în Ministerul Afacerilor Interne şi pe care o să încercăm s-o ducem în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, urmând ca doamna prim-ministru s-o trimită în Parlament cerând procedură de urgenţă pentru acest act normativ", a afirmat Fifor, miercuri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Potrivit ministrului, o altă prioritate a MAI este Legea privind Registrul persoanelor care au abuzat sexual pe cineva. "Este vorba de o lege deja în vigoare, dar care trebuie pusă în aplicare şi pentru asta facem analiza pe Buget şi pe nevoile logistice pentru ca această lege să intre de asemenea în vigoare", a adăugat Fifor.

El a subliniat că a dispus măsuri împotriva transportul ilicit de persoane.

"Astăzi am dispus măsuri imediate. Cea dintâi se referă la controlul şi la, să zicem, demantelarea a ceea ce înseamnă transportul ilicit de persoane, pentru că, haideţi să recunoaştem, acest copil nevinovat, Alexandra, a ieşit la ceea ce popular se numeşte 'Ia-mă, nene!'. Am dispus ofiţerilor din Ministerul de Interne să treacă de urgenţă la aplicarea de măsuri în această zonă, pentru că, ştim cu toţii, există aceşti transportatori, să zicem, care stau la acest 'Ia-mă, nene!' şi care sunt oameni pe care nimeni nu-i cunoaşte, oamenii în maşina căruia se urcă, iată, pot fi nevinovaţi şi ajung în situaţia dramatică de la Caracal. (...) Trebuie să luăm măsuri concrete pentru a putea să prevenim criminalitatea", a spus Fifor.

Sursa: agerpres.ro

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ