Iohannis trimite BUGETUL făcut de PSD la CCR: Are aspecte clare de neconstituționalitate!

Friday, 22 February 2019, 11:43 Sursă: REALITATEA.NET

"Este un buget nerealist, supraevaluat și întârziat. Cu acest buget, PSD încearcă să acopere nereușitele multiple în timpul guvernării. Ei l-au numit bugetul investiției. Asta e prima mare minciună din buget. Toată lumea s-a întrebat de ce a întârziat PSD bugetul 3 luni. Fiindcă, în conformitate cu legea, în 15 noiembrie trebuia prezentat în Parlament. Vă spun eu de ce ei nu vor să se realizeze investiții: pentru că nu au bani. De aia au întârziat bugetul trei luni", a declarat, astăzi, președintele Klaus Iohannis.

Totodată, șeful statului a avertizat că bugetul României are aspecte clare de "neconstituționalitate", motiv pentru care va sesiza Curtea Constituțională a României.

"Bugetul României are aspecte clare de neconstituționalitate. Nu se respectă obligații asumate de România față de UE din care facem parte, se încalcă unele drepturi fundamentale, s-a ignorat rolul Consiliului fiscal, se aduce atingere principiului subsidiarității și descentralizării. Pentru toate acestea, voi sesiza CCR pe subiectul bugetului României, bugetul rușinii naționale!", a anunțat Iohannis.

"Aceeași soartă de sesizare a CCR o va avea și Legea de aprobare a plafoanelor, pe care tot azi o voi trimite spre analiză", a mai spus șeful statului.

Iohannis încurcă din nou socotelile PSD. Trimite spre reexaminare, în Parlament, o lege importantă

Ulterior, Administrația Prezidențială a făcut publică Sesizarea de neconstituționalitate asupra Legii bugetului trimisă de președintele Klaus Iohannis Curții Constituționale, dar și Sesizarea de neconstituționalitate asupra Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019. Ambele pot fi consultate în documentele atașate acestui material.

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ