Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis, apel la Parlament să adopte URGENT cadrul legal pentru a putea lua măsuri noi în combaterea pandemiei

Thursday, 09 July 2020, 13:32 Sursă: Realitatea.NET

”Am transmis Parlamentului o dare de seamă privind acțiunile din timpul Stării de urgență. Documentul prezintă în mod sintetic și transparent acțiunile pe perioada stării de urgență. Documentul conține propuneri de măsuri pentru provocări similare.

Prin Constituție, în criză sanitară, statul e obligat să ia măsuri. Fac un apel la colaborare loială între instituțiile statului. Nu e timpul orgoliilor și disputelor politice. Salvarea vieții românilor trebuie să fie mai presus de orice. Politicienii din toate partidele treubie să fie la înălțimea funcțiilor. Românii au nevoie de argumente raționale, solide, de soluțiile cele mai bune pentru societate.

E nevoie ca împreună, uniți, autorități, politicieni, jurnaliști, societate civilă, să transmitem cetățenilor un mesaj unitar: virusul e real, nu are culoare politică, nu dispare prin lege sau prin negarea lui. Fac un apel la Parlament să adopte urgent cadrul legislativ necesar. Am intrat de jumătate de an într-o perioadă cu extrem de multe incertitudini. E normal să simțim nesiguranță. Avem soluții pentru a ne relua viețile cât mai aproape de normalitate, dar ține de fiecare dintre noi să reușim”, a declarat Klaus Iohannis, joi, după ce România a înregistrat un nou record de cazuri noi de coronavirus, 614 mai exact.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ