ILIESCU, LA SEDIUL PSD pentru a discuta cu Ponta despre revoluţionari

Monday, 17 March 2014, 13:22, Sursă: Mediafax

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a venit, luni, la sediul central al partidului, pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre situaţia revoluţionarilor, în condiţiile în care câteva zeci protestatari revoluţionari se strânseseră în faţa clădirii pentru a-şi revendica drepturile.

Adaugă părerea ta

"Am discutat cu premierul. A spus că se rezolvă, conform principiilor din lege. Legea a fost întreruptă de Boc şi trebuie restabilit, dar pe baze pertinente", a precizat Iliescu, el evitând să facă alte comentarii.

Câteva zeci de revoluţionari au protestat, luni, în faţa sediului central al PSD, solicitând să discute cu premierul Victor Ponta şi să li se respecte drepturile avute în baza statutului de revoluţionari.

Revoluţionarii au protestat paşnic în faţa sediului PSD, în timp ce social-democraţii erau reuniţi în şedinţa săptămânală a conducerii partidului, la care a participat şi premierul Victor Ponta.

O delegaţie formată din cinci revoluţionari a intrat în sediul PSD, unde a purtat o discuţie cu conducerea partidului.

La ieşirea de la discuţiile cu conducerea PSD, revoluţionarul Dumitru Dincă, unul dintre liderii protestatarilor, a precizat că revendicările privesc respectarea drepturilor celor care au ieşit în stradă în 1989.

El a făcut referire la o ordonanţă de urgenţă care a fost emisă de Guvernul Ponta şi care aduce atingere drepturilor revoluţionarilor, solicitând modificarea acesteia şi ameninţând cu proteste ample.