Guvernul sesizează Parlamentul pentru asumarea răspunderii pe Justiție

Monday, 09 December 2019, 12:26 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, luni, la grupul parlamentar al PNL, că Guvernul își va asuma răspunderea pe mai multe legi. În acest sens, Executivul sesizează marți Parlamentul pentru asumarea răspunderii pe justiție, OUG 51 privind transportul elevilor și Legea privind plafoanele bugetare.

Guvernul sesizează marți Parlamentul pentru asumarea răspunderii pe justiție, OUG 51 privind transportul elevilor și Legea privind plafoanele bugetare, a anunțat, luni, vicepremierul Raluca Turcan, după ședința conducerii PNL.

Raluca Turcan a precizat că Guvernul își va asuma răspunderea pentru trei proiecte:

  1. Legi din domeniul justiției – prorogarea pensionării magistraților, trecerea completurilor de 2 la 3 judecători și partea legată de vechime pentru accederea în magistratură
  2. Abrogarea OUG 51 – partea legată de transportul școlar, acesta fusese scos din sfera serviciilor publice
  3. Legea privind plafoanele bugetare

Turcan a mai declarat că Guvernul a decis ca o a doua asumare de răspundere să fie pe OUG 114, astfel încât aceasta să fie abrogată cu excepția părții referitoare la construcții. Marți va fi proiectul în primă lectură în ședința de Guvern.

PNL a mai decis să susțină anularea pensiilor speciale, cu excepția pensiilor militarilor și ale magistraților. Ea a precizat că în paralel se lucrează la o nouă lege a pensiilor care să elimine privilegiile din sistem.

Conform articolului 114 din Constituție:

(1) Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

(2) Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului 113.

(3) Dacă Guvernul nu a fost demis potrivit alineatului (2) , proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-09 14:05:27
Costel

Guvernul meu sesizează Parlamentul meu pentru asumarea răspunderii mele pe Justiția mea.

2019-12-09 14:30:05
Constantin Gadea

O PROPUNERE BOMBA.. Ce-ar fi s-o auzim pe ,, Viespea” sau pe ,,Veselie” de la RTv, care il modereaza, de regula si cu sufletul la gura, pe fostul presedinte Traian Basescu, ca urmeaza o emisiune bomba, in care Basescu in persoana va face un anunt anunt bomba. De fapt, trebuie sa recunoastem ca respectivul post RTv se situiaza pe primul loc in lume, in ce priveste anestezierea telespectatorilor pe post cu informatii ,,bomba”. Ce-ar fi deci, sa-l vedem pe Basescu anuntand vessel, ca ,,I S-A PROPUS –NICI MAI MULT, NICI MAI PUTIN –CA SA SE INSCRIE IN PSD SI SA PREIA CONDUCEREA PSD, PENTRU A-L TRANSFORMA INTR-UN PARTID DE CENTRU STANGA, ATASAT IDEALULUI SA FIM SI SA RAMANEM PE VECI IN UE”. In ce ma priveste pe mine, o asemenea veste m-ar surprinde, dar nu m-ar soca si nici nu m-ar contraria in vreun fel. Dimpotriva, m-as bucura nespus de mult, pentru ca sunt un fan al lui Basescu, de care sunt sigur ca este un patriot atasat sufleteste de neam si de tara ca maresalul Antonescu s

Alte articole din: Ultimele Stiri