Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guvernul dă vina pe Iohannis că nu are bani. Teodorovici: Nu sunt bani pentru toate salariile

Tuesday, 04 September 2018, 15:27 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat, marţi, că dacă se mai întârzie rectificarea bugetară pentru septembrie nu sunt bani pentru toate salariile.

Conform acestuia, nu sunt bani pentru salarii în luna septembrie.

Eugen Teodorovici a mai spus că şi pacienţii din spitale sunt puşi în pericol, iar investiţiile sunt de asemenea afectate.

"Orice întârziere a rectificării bugetare poate crea efecte negative. Parte de salarii, în septembrie, rămâne neacoperită pentru entităţi la nivel public. Dacă se mentine blocajul, parte de investiţii poate să aibă de suferit şi cu blocaje în derularea de proiecte publice. La nivel local, proiecte în curs de derulare care pot întâmpina dificultăţi. Efectul neplăcut al pestei porcine, sunt prevăzute în rectificarea bugetului pentru compensaţii în cazul animale sacrificate", a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

CSAT nu a dat aviz pentru rectificarea bugetară. Iohannis acuză guvernul de ”șicane politice”

De asemenea, ministrul de Finanțe a lansat un atac la adresa șefului statului, Klaus Iohannis, după suspendarea ședinței CSAT.

"Opinia celor prezenți diferă față de concluzia pe care domnul președinte a explicat-o public. Cred că este obligatoriu și de bun- simț să avem desecretizarea stenogramei din ședința CSAT", a declarat Eugen Teodorovici.

"Guvernul are obligaţia de a cere şi nu de a aştepta un aviz al CSAT" a mai afirmat ministrul Teodorovici.

Acesta a susţinut că suspendarea şedinţei CSAT nu are temei legal.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ