Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guvernul a ajuns la fundul sacului! Dăncilă vrea să ia de la Sănătate banii din taxa pe viciu

Tuesday, 18 December 2018, 17:36 Sursă: REALITATEA.NET

Banii, care în mod normal sunt destinați investițiilor în spitale și pentru maril eprograme de combatere a unor maladii cronice, ar urma să fie transferați la bugetul statului pentru plata salariilor și a celorlalte cheltuieli curente ale statului.

Astfel, proiectul de OUG consultat de G4Media.ro prevede că vor fi abrogate din Legea 95/200 (privind reforma în domeniul Sănătății) a articolelor care prevedeau aplicarea taxei pe viciu și alimentarea din acești bani a bugetului Ministerului Sănătății.

În schimb, proiectul prevede introducerea unei noi taxe care va alimenta bugetul de stat, cel din care se plătesc salariile bugetarilor și cheltuielile curente cu administrația centrală.

Iată cum arată noul articol: Persoanele juridice care realizează încasări din activități publicitare la produsele din tutun și băuturi alcoolice contribuie cu o cotă de 12% din valoarea acestor încasări, după deducerea taxei pe valoarea adăugată, care se constituie venit la bugetul de stat.

Proiectul de OUG consultat de G4Media.ro este în acest moment în dezbaterea ministerelor avizatoare și conține mai multe modificări ale Codului Fiscal. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, nu a răspuns apelurilor G4Media.ro pentru a confirma sau infirma această OUG. Teodorovici prezintă în această seară, de la ora 18.00, proiectul asumat de guvern penru modificarea Codului Fiscal.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ