Gușă: "În Republica Moldova e Rusia, iar România a pierdut"

Wednesday, 19 June 2019, 23:04 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Consultantul politic Cozmin Gușă a declarat că România a pierdut total în lupta pentru Republica Moldova, pavând astfel drumul Moscovei în inima fraților de peste Prut.

"Suntem o țară NATO care are la graniță Rusia. Avem un guvern de paie al Maiei Sandu, care la prima acțiune împotriva Moscovei, va fi picat. În Republica Moldova e Rusia, iar România a pierdut. Prima cauză e lipsa de patriotism, pentru că trebuia să avem oameni în instituții care să ne reprezinte. Avem peste un milion de români în Republica Moldova, ar fi trebuit să ne intereseze acest aspect. Cred că SUA a monitorizat evenimentele, România n-a făcut nimic, au ieșit europenii, iar SUA a acceptat situația. Trebuia să stăm la masă, să ne apărăm frații de peste Prut. Îl cunossc pe Plahotniuc, politician care a fost creat de statul Român. Patidul lui Plahotniuc are protocol de colaborare cu PSD, iar cel mai mare partid românescu nu a făcut nimic. Niciun partid n-a făcut nimic, de fapt. Proiectul unionist între România și Moldova a căzut. Rusia este în interior, fără să se tragă niciun foc.

Aici a fost un joc de complicitate ruso-german, cu acordul SUA, pentru că România n-a avut nimic de zis. Astăzi, Duma de stat a denunțat tratatul de neproliferare nucleară, adică nu mai este niciun protocol între Rusia și SUA. Dintr-o dată, acest tratat nu mai există și parcă suntem într-un soi de nou Război Rece.

Avem granița de la Prut care ia foc. Toată puterea e concentrată la Dodon, care ia notițe de la Putin. Astăzi s-a votat să nu se ancheteze sursa finanțărilor partidului lui Dodon. Asta e democrație? Nu! Iar ăsta e doar începutul. S-a schimbat harta strategică a Europei! Rusia este la Prut! Nu la Donețk, în Ucraina. Președintele Dodon are armata si toate forțele pe mână. Iar România se va preocupa de alegeri și de partidele aflate în tranziție. Dacă din partea de Vest ungurii vor începe mai dur și vom fi prinși într-un fel de clește? Dacă faptul că nu mai avem oameni politici de anvergură a fost o acțiune concertată? Dacă prin ascensiunea lui Dragnea s-a vrut punerea pe butuci a PSD? Nu avem oameni politici care să vorbească cu omologii lor, un om politic care să fie egalul celor din Vest.

Am avut un potențialu geo politic al graniței NATO cu Rusia, dar n-am reușit să-l valorificăm. Rusia este în plină expansiune alături de China, în Europa", și-a încheiat intervenția consultantul politic.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri