Firea: "CEx-ul a dat,CEx-ul îmi va lua. Dragnea:"Am destulă bărbăție"

Tuesday, 13 November 2018, 11:41 Sursă: REALITATEA.NET

Gabriela Firea a ieșit încrezătoare din confruntarea de astăzi cu Dragnea, și a declarat că luni va avea loc CEx-ul partidului în care se va discuta dmiterea sa din funcția de șef al PSD București. Firea a ținut să precizeze că CEx-ul are putere doar să o demită și să numească un intrimar, iar ulterior se vor organiza alegri, unde factor decizional sunt votanții PSD.

Adaugă părerea ta

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a comentat în cheie ironică numirea Ecaterinei Andronescu ca ministru al Educației și a spus că poate soluția este să fi un critic al lui Dragnea, pentru că acesta îți dă o funcție ca să-ți schimbi părerea.

”Eu încerc să îmi păstrez echilibrul, într-o mare de nebunie (...) Nu pot să-mi schimb părerea despre cineva, doar pentru că a declarat niște lucruri într-un talk show TV”, a declarat Firea

Întrebată de jurnaliști cum vede faptul că la un moment dat Andronescu era critică cu Dragnea, iar mai apoi s-a răzgândit și a primit portofoliul de ministru al Educației, Firea a spus că poate aceasta este soluția.

”Poate aceasta este soluția. Să fim la un moment dat critici și apoi să nu mai fim.”, a precizat primarul Capitalei.

"Sunt colegi pe care nu vreau să îi calific, care consideră că deşi au semnat acea scrisoare pe care sunt 28 de semnături, probabil că oferta politică sau administrativă a fost mai tentantă.  Răspundem în faţa românilor, în faţa propriei conştiinţe, eu nu pot să le aduc o critică, nu îmi permit", a spus Firea.

Firea a susţinut că unul dintre semnatarii scrisorii i-a spus că nu a semnat pentru demiterea Dragnea şi pentru convocarea CEX.

„Mi s-a părut de o laşitate atât de mare când vii să spui că ai semnat pentru convocarea CEx când titlul acelui document era foarte clar. (...)Înseamnă că avem o altă problemă: semnăm şi nu ştim ce semnăm sau citim şi nu înţelegem”, a adăugat Firea, refuzând să menţioneze despre cine e vorba.

Ea a negat că ar fi atacat PSD.

„Dacă îmi găsiţi o singură frază referitoare la PSD imi dau demisia. Eu am făcut afirmaţii în legătură cu stilul de conducere al domnului Dragnea. Sub nicio formă nu am adus jigniri membrilor, simpatizanţilor PSD. Dacă trebuie să fie un membru sancţionat pentru că a militat pentru cetăţeni, voi fi primul membru PSD dat afară din partid care a venit şi a spus că împreună am promis bucureştenilor rezolvarea problemelor şi am fost lăsată singură. Acum se pune întrebarea de ce am fost lăsată singur şi puteţi să vă daţi singur răspunsul", a declarat Firea.

 

Dragnea despre Firea:" Doamne ferește, cum să piardă partidul un asemenea om. Vorbim, luni în CEX"

Eu am votat propunerea doamnei Andronescu pentru că trebuie să dăm un semnal de stabilitate și un semnal pentru întreaga țară că avem un om profesionist la Educație.

În schimb, Firea a explicat că nu a votat propunerea pentru Ministerul Afacerilor Europene, George Ciamba.

În schimb, nu am votat pentru Ministerul Adacerilor Europene. Am luat cuvântul și am spus că nu înțeleg motivele pentru care domnul Negrescu și-a dat demisia. El a explicat că i s-au tăiat o serie de atribuții care îi reveneau și legal și asta era cutuma. Nu i s-a părut normal.”, a mai spus Firea.

Înainte de începerea ședinței BPN PSD, Firea acuza că cei care doresc excluderea ei din PSD au în spate scopuri politicianiste și nu țin cont de mesajele corecte transmise de aceasta privind necesitatea colaborării pentru rezolvarea problemelor din București.

"Dacă mie îmi găsiți o singură frază sau afirmație referitoare la PSD (...) Dacă trebuie să fie un membru sancționat pentru că a militat pentru cetățeni, atunci eu voi fi primul membru sancționat pentru că am venit și am cerut să rezolvăm împreună probleme precum cea cu termoficarea sau cu traficul. Eu cred că niciunul din oamenii politici nu trebuie să se bazeze pe o forță, eu cred că legitimitatea se bazează pe votul cetățenilor. Sunt colegi pe care nu vreau eu să îi calific, au dreptul a opinieȚ, a declarat Gabriela Firea.

Firea a spus că este pregătită să prezinte în cadrul ședinței argumente în favoarea acuzațiilor pe care le-a făcut în spațiul public la adresa lui Liviu Dragnea.

„Voi aștepta să fie anunțată ordinea de zi și probabil că voi lua cuvântul. Dacă se va discuta și despre afirmațiile mele, cu siguranță că voi aduce argumente în favoarea a ceea ce susțin. (...) Deranjează faptul că spun adevărul despre situația Capitalei, că nu este văzută cu ochi buni atitudinea mea, că problemele Capitalei trebuie să fie rezolvate printr-o colaborare între Primăria Capitalei, primăriile de sector, ministere, instituții publice. (...) Da, este o enormitate să propui așa ceva (c.n. OUG pentru desființarea primăriei Capitalei), dar discuția a avut loc cu primarii de sectoare. Îmi pare rău că n-am fost și eu invitată. Aș fi venit. S-a discutat despre rectificarea bugetară și bugetul pe anul viitor. (...) Trebuia să fiu invitată la acea întâlnire și nu să fiu discutată în lipsă”, a spus Gabriela Firea, la Palatul Parlamentului.

Firea susține că a avut o discuție cu un coleg ”președinte de organizație”, care semnase pentru demiterea lui Liviu Dragnea, dar care ulterior s-a răzgândit și a spus că el semnase doar pentru convocarea ședinței, nu împotriva lui Dragnea. Din declarațiile Gabrielei Firea s-ar putea înțelege că se referă la Felix Stroe, liderul PSD Constanța, unul dintre liderii PSD care au criticat-o dur în declarațiile publice.

”Am avut o discuție cu un coleg și m-a deranjat puțin atitudinea acestuia. Este un președinte de organizație care a criticat activitatea mea în Capitală deși nu cunoaște foarte bine situația. Este un coleg care a semnat alături de mine lista pentru demiterea domnului Dragnea, dar apoi mi-a spus că el nu pentru asta a semnat ci pentru convocarea Comitetului Executiv.

Mi s-a părut atât de lipsit de respect față de colegii din PSD, față de oamenii pe care îi reprezintă. Titlul acelui document spune clar că este o listă de semnături pentru demierea domnului Dragnea din fruntea PSD și de la șefia Camerei Deputaților.

Înseamnă că avem o altă problemă: semnăm și nu știm ce semnăm sau citim și nu înțelegem.”, a declarat Gabriela Firea.

Felix Stroe a reacţionat, duminică, la declaraţiile făcute de Gabriela Firea, sâmbătă seara, la RTV. El consideră că Gabriela Firea a lansat o serie de atacuri de o violenţă extremă şi a adus grave prejudicii partidului.

„Sâmbătă seara, în cadrul unei emisiuni televizate, primarul general al Capitalei Gabriela Firea s-a dedat la atacuri de o violenţă extremă şi s-a lansat într-o serie de afirmaţii lipsite de logică şi dovezi, aducând prejudicii grave de imagine partidului al carui vicepreşedinte este. Nu poţi să nu te gândeşti că prin aceste acţiuni doreşte de fapt, cu orice preţ să creeze o ruptură şi excluderea sa, în locul unei demisii de onoare, care ar face-o să piardă de drept respectiva funcţie”, a afirmat liderul PSD Constanţa.