Fifor, atac la Guvern: ”N-are bani de alocații, dar vrea să risipească sume uriașe pentru alegerile anticipate”

Friday, 17 January 2020, 16:35 Sursă: Realitatea.NET

 

"De ceva vreme insist pe cinismul politicii liberalilor. Avem astazi un nou exemplu.

Guvernul Minciună al PNL zice că n-are bani de alocații, dar vrea să risipească sume uriașe pentru alegerile anticipate și alegerile în două tururi. Fiecare dintre aceste alegeri înseamnă mulți bani cheltuiți, nu doar pentru organizarea propriu-zisă, ci inclusiv pentru campaniile electorale ale partidelor/candidaților, bani care sunt decontați tot de la buget.

PNL vrea două tururi pentru alegerea primarilor, dar în acest moment, în bugetul de stat pe 2020 nu sunt bani prevăzuți pentru aceste cheltuieli suplimentare. Singura modalitate legală de finanțare a acestora este recurgerea la banii din fondul de rezervă aflat la dispoziția premierului.

Un tur de scrutin costă cel puțin 250 de milioane de lei, bani din care se putea acoperi o parte din majorarea alocațiilor. Pentru majorarea pensiei minime cu 10%, de la 704 lei cât este acum, ar fi fost nevoie de 280 de milioane de lei, în 2020, bani pe care Guvernul PNL spune că nu-i are, dar vedem că pentru interesul politic al liberalilor se găsesc fonduri.

Altfel spus, guvernul Orban aruncă pe un moft electoral inutil banii cu care ar fi asigurat o pensie minimă puțin mai mare pentru cei mai în nevoie dintre români sau putea acoperi o parte din majorarea alocațiilor pentru copii.

Iohannis și Orban vor cu orice chip anticipate pentru a anula măsurile de creștere a veniturilor oamenilor propuse de PSD, fără ca mai apoi să dea socoteală, așa cum s-ar fi întâmplat dacă alegerile parlamentare ar fi la termen și guvernarea liberală nu aplică majorarea prevăzută la 1 septembrie pentru pensii și salarii", a scris Mihai Fifor pe Facebook. 

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-17 17:16:39
Iulia mihai

Vorba cântecului " am cu ce , bă " . Cine poate, oase roade . Ce credeam noi, ca-i pasă politicianului de banii țării?

2020-01-17 17:32:53
Adrian

paiii...si care sunt sumele uriase cheltuite inutil????daca erau alegeri la termen nu erau tot din bugetul pe 20 20?

Alte articole din: POLITICĂ