Elena Udrea scapă definitiv de controlul judiciar, în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2009

Tuesday, 24 October 2017, 21:47 Sursă: REALITATEA.NET

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv marți revocarea controlului judiciar pe care Elena Udrea îl avea în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Adaugă părerea ta

De controlul judiciar au mai scăpat și alți doi inculpați din dosar, Gheorghe Nastasia și Victor Tarhon. Instanța supremă a respins contestația DNA și a menținut o decizie a Curții de Apel București din 12 octombrie, prin care a fost revocat controlul judiciar în cazul celor trei, anunţă Agerpres.

Pe 24 mai, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu și jurnalistul Dan Andronic în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009. Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidențiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) și spălare a banilor (cinci fapte).

Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte Traian Băsescu, va fi judecată pentru instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor (două fapte) iar jurnalistul Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

În dosar, au mai fost deferiți justiției: Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării, acuzat de luare de mită; Victor Tarhon, fost președinte al Consiliului Județean Tulcea, acuzat de luare de mită; Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăți comerciale cu capital majoritar de stat, acuzat de delapidare.