Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ecaterina Andronescu anunţă că Dragnea i-a propus postul de ministru al Educaţiei

Thursday, 27 September 2018, 18:35 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebată de Andra Miron, moderatorul "Prime Time News", dacă Liviu Dragnea i-a propus funcţia de ministru, Andronescu a spus: 

"Am avut două discuţii cu domnul Liviu Dragnea, în urmă cu două săptămâni, înainte de Cex, chiar după scrisoarea mea. Eu nu am scris scrisoarea pentru a obţine vreo funcţie". 

Pe de altă parte, Andronescu nu dat un raspuns, întrebată fiind dacă acum, după demisia lui Popa, ar accepta să facă parte din Guvernul Dăncilă.

Solicitată să precizeze dacă oferta este încă valabilă, aceasta a spus: "Asta trebuie sa-l intrebati pe domnul Dragnea. Functia pentru mine nu este importanta. A inteles scrisoarea mea, a inteles preocuparea mea. Nu am discutat cu doamna Dancila despre asta", a încheiat aceasta. 

Reamintim că ministrul Educației, Valentin Popa, și-a depus, joi, demisia din funcție, după ce Liviu Dragnea a afirmat că UDMR are dreptate să-i ceară remanierea, scrie Realitateadesuceava.net. Viorel Stan și Ecaterina Andronescu sunt candidații pentru înlocuirea lui Popa, spun sursele Realitatea TV.

Ministrul Educației Valentin Popa și-a depus demisia după ce a fost atacat de UDMR, care a suspendat protocolul de colaborare cu PSD, apoi chiar de Liviu Dragnea, cu care ministrul a avut o ultimă discuție, în cursul zilei de joi.

Tot scandalul a pornit în urma unei ordonanțe adoptă de Guvern în data de 23 august. Actul legislativ le-a interzis învățătorilor maghiari să predea limba română dacă nu aveau studii universitare de specialitate. Decizia a condus la o adevărată revoltă a părinților și profesorilor din zonele cu minorități naționale.

Popa a precizat că nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a ordonanţei și că acesta este motivul pentru care și-a depus demisia.

„Am depus-o de câteva zeci de minute. Consider că limba română şi România nu sunt de negociat. Nu putem institui un monopol al predării limbii române la aceste clase de către învăţătorii care susţin orele în limbile minorităţilor naţionale. Solicitarea UDMR are un scop politic şi este mai degrabă centrată pe profesor decât pe elev. Toţi copiii din România trebuie să cunoască limba română pentru a avea o şansă să trăiască şi să muncească în România. Până acum, în 28 de ani, nimeni nu a luat vreo măsură pentru ca aceşti copii să înveţe mai bine limba română. Iată că prima încercare de acest gen este imediat solicitată a fi abrogată (...)", a declarat Valentin Popa pentru Televiziunea Intermedia Suceava.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, declarase după întâlnirea cu Popa că presedintele UDMR, Kelemen Hunor, are dreptate cand cere remanierea ministrului Educatiei.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ