Dragnea, despre pensiile speciale ale parlamentarilor:Iau în calcul să-mi dau demisia din Parlament

Thursday, 11 February 2016, 16:35 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Eu o să dau cu subsemnatul pe cererea de demisie. Eu cred că puteți spune despre mine că nu sunt 'răzgândeanu'. Și nu fac afirmații fără să nu mă gândesc, chiar cred în asta. Nu am vrut să fac această afirmație în perioada în care se dezbătea legea, o fac acum, pentru că eu cred foarte mult în lucrul ăsta. Am fost împotrivă, nu am vrut să pun în situație delicată colegi de-ai mei, inclusiv care au votat, inclusiv pe cei care stăteau în afara sălii și care le cereau celor de la PSD să voteze, că știți foarte bine lucrul ăsta. Dar este o mică formă de protest sau un gest de-al meu prin care nu doresc să beneficiez de un drept de care cred că e câștigat prematur", a declarat Dragnea.

Întrebat ce părere are despre faptul că joi a avut loc o ședință a Birourilor permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților, iar luni ar putea fi adoptate normele la legea pensiilor speciale, Dragnea s-a arătat nemulțumit de această situație.

"O văd foarte prost. Din păcate, după ce președintele a retrimis legea în Parlament, posibilitățile de modificare au fost extrem de limitate. Și ceea ce a putut să fac atunci am făcut, am eliminat acea prevedere care mi se părea mai mult decât exagerată — ca un parlamentar să poată să beneficieze de pensie și dacă are șase luni de mandat, nici măcar în interiorul unui mandat. Am dus-o la patru ani, e tot ceea ce am putut să fac. Este o lege de care eu nu doresc să beneficiez. Chiar iau în calcul ca, cu o zi înainte de încheierea mandatului meu, să-mi dau demisia din Parlament, pentru a nu beneficia de asta. Eu nu am abordare populistă. Dacă puteam să ducem la capăt ceea ce ar trebui să facem, o discuție despre întregul sistem de pensii, să ne uităm la cei care au cele mai mici pensii din România și să le creștem, atunci da, poate puteam discuta și despre o mărire a pensiilor pentru tot sistemul. În condițiile în care sunt milioane de pensionari care au pensii nedrepte, nu cred că este în regulă ca parlamentarii să aibă aceste pensii care nu sunt mari luate în sine, dar sunt mari în comparație cu restul pensionarilor", a adăugat Dragnea.

"Poate în următorul mandat reușim totuși să punem rânduială atât în sistemul de pensii din România, cât și în sistemul de salarizare din sectorul bugetar, pentru că nu este în regulă. Sunt categorii care au primit bonificații, sunt categorii care au primit salarii mai mari, altele care nu au primit", a ținut să puncteze liderul PSD.

Dragnea a precizat că nu este împotriva salariilor mărite pentru diverse categorii, dar a arătat că, "din păcate, "a fost o abordare trunchiată".

"Nu a fost o abordare strategică și o abordare integrată. Nici mari speranțe de la actualul Guvern nu am, pentru că sunt total nemulțumit că doamna ministru al Muncii a doua oară a refuzat să vină să aibă o discuție la comisia de muncă pe legea salarizării. Am înțeles că critică proiectul de lege pe care l-a lăsat Rovana Plumb acum trei luni de zile. Dacă a ajuns la concluzia că nu e bun, a avut trei luni de zile să vină cu un proiect de lege, măcar cu un set de principii, să discute în comisia de muncă. Deja după trei luni de zile, dacă n-a făcut nimic, nu am foarte mari speranțe că în următoarele luni se va întâmpla lucrul ăsta", a mai spus președintele PSD.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri