Discuțiile pe tema candidatului USR-PLUS la primăria Capitalei încing spiritele în alianță

Wednesday, 11 December 2019, 13:57 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Liderii USR și PLUS s-au întâlnit luni pentru a discuta procedura prin care Alianța își va desemna candidații la alegerile locale din iunie 2020. Surse politice au declarat pentru Digi24.ro că deși s-au luat câteva decizii, procesul de desemnare a candidaților este îngreunat de situația tensionată de la București, unde oamenii lui Dacian Cioloș au fost nemulțumiți de nominalizarea lui Nicușor Dan drept candidat al USR în competiția internă din Alianța USR-PLUS.

„Și-ar fi dorit să scăpăm noi de Nicușor Dan și să aibă Vlad Voiculescu calea liberă”, a declarat unul dintre liderii USR, participant la discuții.

Marea nemulțumire a celor din PLUS este dată de șansele mari pe care le-ar avea Nicușor Dan să fie candidatul Alianței. Liderii partidului sunt de părere că Nicușor Dan ar urma să fie susținut și de PNL, motiv pentru care candidatura sa scade șansele lui Vlad Voiculescu și încurcă planurile PLUS de a obține cea mai importantă primărie, Primăria Capitalei.

„Problema de la București dinamitează tot procesul de desemnare a candidaților. PLUS trage de timp și pentru că nu prea au oameni în țară care să intre în competiție cu candidații noștri”, au mai declarat sursele citate.

În urma întâlnirii de luni, s-a stabilit ca cele două partide să își desmeneze candidații la locale, după care să înceapă negocierile cu PNL, inclusiv la nivelul Municipiului București, pentru eventuale candidaturi comune anti-PSD.

În continuare Nicușor Dan își dorește stabilirea candidatului în funcție de un sondaj de opinie, în timp ce Vlad Voiculescu ar prefera alegeri primare, în care să voteze simpantizanți și membri de partid.

Proaspăt numit președinte al USR București, deputatul Claudiu Năsui a anunțat că vrea o competiție deschisă pentru desemnarea candidatului.

„Militez pentru candidați unici din partea Opoziției, pentru competiție transparentă și pentru implicarea bucureștenilor în acest proces. Soluția optimă este să organizăm o competiție deschisă, înaintea alegerilor locale, în care bucureștenii să-l aleagă pe cel mai bun candidat împotriva Gabrielei Firea”, a declarat Năsui, potrivit unui comunicat de presă.

O nouă întâlnire între liderii USR și PLUS pentru stabilirea procedurii prin care vor fi desemnați candidații la locale va avea loc săptămâna viitoare.

Procesul de desemnare a candidaților pentru locale a început cu stângul, după declarația lui Dacian Cioloș care a inflamat spiritele în USR. Cioloş a declarat sâmbătă că înţelegerea cu USR a fost aceea de a avea candidaţi din cele două partide, iar Nicuşor Dan este independent. „Cu ce drept se bagă Dacian Cioloș în deciziile USR?”, a fost replica lui Cristian Ghica, membru în Biroul Național al USR.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-11 15:44:33
Costel

De ce PNL sau PMP nu ar avea propriul candidat la primăria București.

Alte articole din: Ultimele Stiri