Coronavirus - România: 32079 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dăncilă dă vina pe CNAIR pentru că nu avem autostrăzi: ”A blocat evoluția unor proiecte!”

Tuesday, 09 July 2019, 14:13 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la începutul ședinței de Guvern, că CNAIR - Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a blocat evoluția unor proiecte importante.

”Am primit o analiză a stadiului proiectelor de infrastructură, CNAIR a blocat evoluția unor proiecte, de exemplu Autostrada Sibiu - Pitești care avea documentația gata, dar actualul management a anulat-o și nu a mai făcut niciun alt demers”, a spus premierul Dăncilă.

”Mai este Drumul expres Pitești-Craiova blocat de CNAIR chiar dacă documentația este gata din 2017. Aceeași companie și-a asumat termene nerealista, a dezinformat, mă refer la Autostrada Sibiu - Nădlac și realizarea autostrăzilor până la finalul anului. Asta arată lipsă de interes. Din acest motivu am cerut demiterea directorului CNAIR. Nu mai accept întârzieri nici din partea autorităților, nici a miniștrilor, am încredere în ministrul Răzvan Cucu că se va ocupa de acest lucru”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a anunțat, printr-un comunicat de presă trimis luni, că a solicitat revocarea lui Narcis Neaga, directorul general interimar al CNAIR. Dăncilă s-a arătat nemulțumită de întârzierile lucrărilor pentru tronsoanele 2, 3 și 4 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești. Premierul a cerut explicații și pentru că procedura de licitație pentru execuția secțiunilor 3 și 4 din Drumul expres Pitești-Craiova nu a fost încă relansată.

În același timp, prim-ministrul ”și-a exprimat ferm nemulțumirea” cu privire la ”dezinformarea” lui Narcis Neaga cu privire la stadiul lucrărilor pentru loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj-Deva, asumate a fi finalizate la sfârșitul anului 2018. Prim-ministrul i-a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, revocarea lui Narcis Neaga din funcția de director general interimar al Companiei Naționale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Comunicatul integral tramis de Guvern:

Premierul Viorica Dăncilă a solicitat revocarea directorului general interimar al CNAIR

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a cerut Departamentului pentru dezvoltarea, promovarea și monitorizarea proiectelor de investiții în infrastructură o analiză referitoare la stadiul mai multor proiecte de investiții în infrastructura de transport.

Astfel, premierul a solicitat explicații cu privire la întârzierile de proiectare și execuție pentru tronsoanele 2 și 3 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești, precum și la întârzierea lansării procedurii de execuție pentru tronsonul 4 al aceluiași proiect.

Totodată, șeful Executivului a cerut să-i fie prezentate explicații cu privire la faptul că nu a fost relansată procedura de licitație pentru execuția secțiunilor 3 și 4 din Drumul expres Pitești-Craiova, ca urmare a contestării procedurilor inițiale.

În același timp, prim-ministrul și-a exprimat ferm nemulțumirea legată de faptul că actuala conducere a Companiei Naționale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR ) a dezinformat în legătură cu stadiul lucrărilor pentru loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj-Deja, asumate a fi finalizate la sfârșitul anului 2018.

În urma analizei din care au rezultat întârzieri nejustificate și un slab management al conducerii CNAIR în implementarea proiectelor de infrastructură de transport și având în vedere determinarea Guvernului de a nu mai admite întârzieri în realizarea investițiilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, revocarea lui Narcis Neaga din funcția de director general interimar al CNAIR.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ