Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dacian Cioloş vrea eliminarea plăţii CASS pentru veniturile multiple ale aceleaşi persoane

Saturday, 17 September 2016, 14:40 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Dacian Cioloş a intrat în această dimineaţă în dialog cu românii care scriau comentarii pe contul său de Facebook. Una dintre ele se plângea de plata contribuţiilor la fondul de sănătate.

"Dacă o persoană e pensionară, spre exemplu, dar este şi managerul unei mici firme, trebuie să platească la sănătate de două ori: o data ca pensionar, o data ca manager. De ce ? E vorba de o singura persoana! I se fac prestatii de sănătate duble?", se plânge contribuabilul pe contul de socializare al premierului. În replică, Dacian Cioloş i-a scris că este într-adevăr vorba despre o aberaţie legislativă pe care Guvernul se gândeşte să o corecteze.

Un alt internaut i s-a plâns premierului că, în şcoli, sunt solicitate în continuare copii legalizate ale documentelor, deşi procedura a fost schimbată prin ordin de ministru. Dacian Cioloş l-a îndemnat pe părinte să refuze să dea copie legalizată.

Mai mult, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost pus de premier să verifice de ce direcţiile de sănătate publică cer în continuare copii legalizate pentru obţinerea certificatului de conformitate, deşi Guvernul a schimbat legea.

La sfârşitul lui iunie, Guvernul a adoptat mai multe măsuri prin care a eliminat copiile legalizate ale documentelor, cazierul judiciar pentru obținerea documentelor şi a introdus posibilitatea ca anumite taxe şi amenzi să fie plătite online.

 

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ