Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dacian Cioloş, după ce a fost desemnat premier: Guvernul trebuie să aibă urechea aplecată spre idei

Tuesday, 10 November 2015, 17:15 Sursă: REALITATEA.NET

Dacian Cioloş, noul prim-ministru desemnat de Klaus Iohannis, a declarat în intervenţia sa de la Palatul Cotroceni, că mulţumeşte pentru încrederea care i-a fost acordată şi a adăugat că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a se ridica la înălţimea aşteptărilor:

"Vă mulţumesc pentru încrederea acordată şi doresc să îi asigur pe toţi cei care ne privesc că voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru a mă ridica la încrederea care mi-a fost acordată. Trecem printr-o perioadă cheie pentru societate, in care societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesită o prezenţă publică a Guvernului în asa fel încat să asigure puntea de legatura intre diferitele instituţii, între politic si societate".

Prim-ministrul desemnat a adăugat că este conștient de faptul că se așteaptă de la viitorul guvern să fie în măsură să aibă urechea "aplecată" la cei care au idei:

"Sunt conștient de faptul că acest lucru se așteaptă de la viitorul guvern — să fie în măsură să aibă urechea aplecată la cei care au idei, nu doar pentru a ridica problemele cu care ne confruntăm, dar și pentru a identifica soluțiile pentru a merge mai departe și în același timp să aibă acest Guvern înțelepciunea și maturitatea să poată să lucreze cu Parlamentul, cu cei care sunt în măsură să ia deciziile care să ne permită să progresăm. Cred că acest mod de lucru ne va dovedi maturitate și ne va permite să schimbăm ceea ce este de schimbat în societate"

Premierul desemnat a declarat că perioada de un an de zile pe care o are la dispoziţie până la alegerile parlamentare este scurtă, dar şi-a manifestat intenţia de a lucra îndeaproape cu Parlamentul, după ce Guvernul va fi validat prin votul parlamentarilor:

"Sunt conştient ca un an de zile e o perioada lungă, dar în acelaşi timp scurtă. Nu o să ne putem limita doar la anumite decizii strict administrative, dar e o perioadă prea scurta pentru a declanşa si finaliza reformele aşteptate. În masura in care Parlamentul va decide să dea mandat acestui guvern, voi lucra îndeaproape cu Parlamentul, cu grupurile politice, pentru a progresa împreuna pe proiectele propuse".

Cioloş a mai spus că în perioada următoare îşi va concentra atenţia pe formarea echipei de miniştri:

"Acest Guvern trebuie să aibă maturitatea să lucreze cu Parlamentul. Am intenţia să deschid Guvernul spre societate, să ascultăm şi să pregătim decizii împreună. Voi lucra îndeaproape cu Parlamentul pentru a progresa împreună. În următoarele zile în perioada care urmează,  îmi voi concentra atenţia către formarea unei echipe, pentru mine lucrul în echipă este esenţial, şi înainte de a vorbi despre programe de guvernare, vreau să îmi concentrez atenţia către echipa din care voi face parte. Vă mulţumesc".

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ