Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CRISTOIU, despre FUZIUNEA PNL-PDL: Precipitarea prieteniei, o greşeală care o să-i coste!

Wednesday, 28 May 2014, 21:29 Sursă: REALITATEA.NET

"Nu avem de-a face cu o coagulare, deocamdată. E ca la lapte, el nu s-a prins încă. Avem de-a face cu o acţiune spectaculoasă, mediatică. PNL nu poate lua nicio decizie deoarece conducerea este interimară şi orice înţelegere pe care ar face-o până la congres e nestatutară. PDL-ul e mult mai dispus. Din experienţa pe care o am, una e entuziasmul de azi, alta e procesul propriu-zis, care e dificil. După părerea mea s-a făcut o greşeală care o să coste, adică precipitarea prieteniei", a spus Ion Cristoiu, la Realitatea TV.

"Până mai ieri era o exagerare în relaţia Antonescu-Ponta. Ce e aia prietenie? Nu există prietenie! Era o bălăcăreală cu Blaga şi cu PDL şi acum, brusc, sunt prieteni. Poate un pic de teatru, să mai vedem, să se fi întâlnit azi... Probabil n-au putut să facă asta pentru că amândoi liderii au o problemă în interiorul partidului. Pe de o parte, Blaga ar fi trebuit să explice eşecul PDL, de la 29% să ajungi la 12% e un eşec. PNL-ul avea o problemă, a saltului lui Tăriceanu. Şi atunci, domnia sa a precipitat lucrurile ca să nu mai fie posibilitatea ca acest partid, l-a pus pe nişte şine... Este foarte greu cu Tăriceanu să vină şi să-l ia. Asta explică... Azi avem de-a face cu un spectacol. Ce-mi e Băsescu, ce-mi e Antonescu? Blaga nu e o personalitate, nu e o vedetă să spună 'Aoleu, mă duc în subordinea lui Antonescu'. Pune tot partidul şi probabil va fi un PNL", a continuat Cristoiu.

În opinia jurnalistului, Crin Antonescu este noul Traian Băsescu, ambii cu personalităţi extrem de puternice.

"Dacă era Traian Băsescu sau o altă personalitate în fruntea PDL-ului, era foarte greu. Nu există, cu excepţia acelei alianţe nefericite numite USL, în care şi acolo s-a detaşat unul mai tare, Ponta, nu există în politică, unde sunt relaţii de putere egalitate perfectă, adică cei doi care conduc o împărăţie, un partid, să fie egali şi, la un moment dat, să nu încerce unul să fie mai puternic. În cazul acesta, personalitatea puternică este Antonescu. Blaga nu este o personalitate puternică, este un foarte bun organizator şi atunci nu este o problemă pentru domnia sa să devină subcolaborator, al doilea om după Antonescu. A fost într-un fel bine, dar dacă în fruntea PDL-ului erau Băsescu, Roman sau Stolojan, nu erau de acord. Balul îl deschide Antonescu, din cauza forţei. Blaga nu e o personalitate, nu o spun negativ... Şi atunci a fost foarte uşoară această fuziune. În PDL nu sunt orgolii de lider. Şi atunci, personalitatea puternică, cea care a făcut jocurile, cel puţin ca imagine publică, a fost Antonescu. El a anunţat fuziune, i-a chemat, au venit... Îl înlocuieşte pe Băsescu, tot o personalitate puternică, cu Antonescu", mai spune Cristoiu.  


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ