Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cioloş, primit cu huiduieli în Iaşi: "Nu se pot rezolva într-un an problemele de zeci de ani!"

Friday, 18 November 2016, 12:20 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Dacian Cioloș a discutat timp de cinci minute cu protestatarii care au pichetat sediul Prefecturii. Șeful Executivului le-a cerut răbdare sindicaliștilor de la Fortus și USLIP, spunându-le că, „nu poate rezolva într-un singur an problemele adunate în zeci de ani”.

Instituţia este vizitată începând cu ora 10 de prim-ministrul Cioloş. „Pichetarea USLIP vizează rezolvarea proble­melor generate de neacordarea hotărârilor judecătoreşti privind plata dobânzilor, diminuarea salariilor cu sume cuprinse între 500 şi 1.100 lei la secretari şi contabili, neplata orelor de educaţie fizică pentru învăţătorii care predau această disciplină, neacordarea degrevării de două ore profesorilor cu 25 de ani vechime şi gradul didactic I, existenţa încă în mediul rural a unor spaţii fără apă curentă, canalizare, în care se desfăşoară procesul instructiv-educativ, salarizarea mizerabilă a personalului nedidactic, salarizarea la limita subzistenţei a cadrelor didactice, neacordarea a 6% din PIB pentru învăţământ“, au precizat reprezentanţii USLIP.

Dacian Ciolos participa vineri, la Iasi, la o intalnire cu primarii si reprezentantii Consiliilor Judetene Iasi si Vaslui, in cadrul careia va fi prezentat Memorandumul adoptat de Guvern privind dezvoltarea unor programe pentru imbunatatirea situatiei sociale si economice a locuitorilor din zonele pilot de interventie Valea Jiului, zona Rosia Montana - Muntii Apuseni si comunitatile marginalizate din Moldova.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ