Ce beneficii pierd cei cărora li se retrag decorațiile

Tuesday, 10 December 2019, 14:50 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Retragerea decoraţiilor celor care au condamnări penale atrage pierderea unor numeroase beneficii. Cel mai puternic este locul de veci gratuit, a comentat la Digi24 fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean.

"Cel mai puternic este locul de veci. Cei care au Steaua României primesc la moarte loc de veci gratuit.

Dar legea spune că în limita locurilor disponibile. Mai beneficiază de onoruri militare la înmormântare. Se trag şapte focuri de armă, vine armata, cu sicriul pe umăr, cu steagul naţional. Sunt mai multe beneficii. Pot să participe la diverse manifestări, trebuie să fie băgaţi în seamă când sunt manifestări naționale. Plus că se laudă cu ele.

Nu se mai dă scutire de impozit. Pe vremea lui Ceaușescu se dădea scutire de impozit, acum nu se mai dă", a declarat Augustin Zegrean, la Digi24.

"Este un lucru care trebuia făcut, nu trebuie aşteptat până se adună mai multe ca să le retragem pe toate odată. Cei care pierd dreptul de a fi decoraţi trebuie să rămână fără decoraţie. Instanţa nu pronunţă o astfel de decizie, dar legea decoraţiilor prevede asta. Ar trebui când un deţinător al unui astfel de ordin e condamnat să se ştie şi să se propună preşedintelui retragerea decoraţiei.

Este om care se ocupă cu asta și ar trebui ca de fiecare dată când apare câte un astfel de om să i se retragă decorația, mai ales că aceste cazuri sunt publice, ele apar în presă. Titlurile nu se retrag pentru că pentru președinție aceasta este o treabă colaterală. Președintele e cel care conferă decorația, dar există un domn care are această obligație să țină evidența.

Nu este o reparație pentru mine că le retrage lor decorațiile, cel mult e o stare mai bună pentru restul de oameni care au fost decorați. Este acolo și unul care a fost director de penitenciar la Sighet. Cineva, acolo, își bate joc.

Trebuie respectată legea. Nu e mare lucru, că nu sunt mii de oameni decoraţi”, a explicat Augustin Zegrean.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri