Carmen Dan, despre șeful DGA: Nu e cazul să pun eu căluș la gură unui om care vrea să vorbească

Monday, 22 April 2019, 10:53 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ministrul de Interne Carmen Dan a afirmat nu poate să îi ”pună căluș” la gură șefului Direcției Generale Anticorupție, Cătălin Ioniță.

”Acum, domnul Ioniță spune foarte multe lucruri. Ce pot eu să fac în situația asta decât să îl las pe domnul Ioniță să spună ce are de spus pentru că niciodată nu am considerat că e cazul să pun eu căluș la gură unui om care vrea să vorbească. De ce vorbește tocmai acum, este o întrebare”, a declarat Carmen Dan.

Întrebată care ar fi consecințele declarațiilor făcute de Cătălin Ioniță, ministrul de Interne a precizat: ”Nu cred că ar trebui eu să îi spun acum care ar fi consecințele, ce este trist pentru mine e că un ofițer de carieră așa cum spune care invocă onoarea își pune uniforma în cap în modul acesta”.

”Îl invit pe domnul Ioniță să facă publice demersurile pe care le-a făcut către Direcția Generală de Protecție Internă”, a mai spus Carmen Dan.

Ministrul de Interne a mai precizat că nu are reproșuri de făcut. ”Așa cum mă cunoașteți mă raportez la instituții și mai puțin la persoane”, a afirmat aceasta .

”Atunci când te comporți într-o instituție ca și cum ar fi a ta persoanală este o problemă”, a completat Carmen Dan.

Cătălin Ioniţă, şeful DGA, atac la Carmen Dan: Trebuie să înceteze minciunile din minister

Şeful DGA, Cătălin Ioniţă, transmite o scrisoare deschisă în care acuză faptul că schimbările pe care vrea să le facă ministrul Carmen Dan în structura pe care o conduce, îl vizează de fapt pe el. Acesta descrie şi momentul din 2018, când s-a aflat între Carmen Dan şi Mihai Tudose şi acuză că a fost silit să scrie demisia de la Poliţia Română, aflând din presă că a fost a schimbat. Carmen Dan s-a arătat vineri nemulţumită de activitatea DGA, spunând că ministerul are nevoie de o instituţie de integritate, “nu de un alt parchet”.

- “prezentarea mincinoasă făcută de ministru în luna ianuarie 2018 când în disputa politică cu premierul de la acea vreme Mihai Tudose s-a prezentat public un raport din care reiese că sunt de acord cu ocuparea funcţiei de Inspector General al Poliţiei Române. Iată, vă prezint un raport înregistrat din data de 11.01.2018 din care reiese clar faptul că nu sunt de acord”

- “Ca urmare a presiunilor făcute am început activitatea ca Inspector General însă nenumăratele imixtiuni în activitatea firească a I.G.P.R. creau tensiuni permanente”

- „Am aflat imediat de faptul că, faţă de şeful Poliţiei Române se desfăşoară activităţi de supraveghere operativă, deasemenea şi asupra familiei mele, existând martori şi probe video în acest sens. Am înştiinţat conducerea D.G.P.I., însă nu s-a întâmplat absolut nimic, din contră”

- „Văzând că nu pot fi manipulat am fost silit să îmi scriu un raport cu demisia din funcţie chiar înainte de o deplasare în S.U.A. la misiunea O.N.U., spunându-mi-se să plec liniştit că vom stabili ce facem. Ulterior, am aflat din mass media că mi-am dat demisia”

Tudose, dezlănțuit către Carmen Dan: ”Mincinoasă! I-am cerut demisia, s-a dus la partid la taică-su”

- “Odată reîntors la D.G.A. au continuat presiunile vizând schimbarea din funcţie a unor şefi de structuri teritoriale, aspecte pe care le voi detalia cu probe. Printre ameninţările pe care le-am primit au fost şi cele legate de înscenarea unui dosar penal la D.N.A., prezentarea tezei de doctorat ca fiind plagiată înainte ca orice organism de specialitate să se pronunţe”

- Cu privire la afirmaţia că din 1495 suspecţi, 174 sunt lucrători M.A.I., 24 având funcţii de conducere, precizez că în majoritatea dosarelor prezenţa unui cadru M.A.I. este însoţită de participaţia unuia sau a mai multor suspecţi ce nu au calitatea de angajat al ministerului. Aşadar afirmaţia că doar 10% din suspecţi sunt cadre M.A.I. este vădit neprofesionistă”


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri