Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Călin Popescu Tăriceanu, despre o listă comună PSD-ALDE la europarlamentare 2019: Va fi greu!

Tuesday, 19 February 2019, 18:41 Sursă: REALITATEA.NET

El a precizat că o decizie PSD - ALDE în privinţa modului de a se prezenta la alegerile europarlamentare - separat sau pe listă comună - va fi luată şi anunţată săptămâna aceasta.

"Noi avem o şedinţă de evaluare şi selecţie a candidaţilor. La ALDE s-au depus candidaturile şi există practic o majoritate în partid care doreşte să mergem pe liste separate. Nu am luat o decizie oficială de a merge pe liste separate sau pe liste comune, dar, din câte văd, şi la PSD, există o anumită presiune pe candidaturile pe liste, lucru care mă face să cred că va fi greu de găsit o soluţie pentru a introduce cinci candidaţi de la noi pe locurile eligibile, în condiţiile în care noi scontăm să luăm 5 mandate. Şi atunci, probabil, că zilele acestea vom anunţa, de comun acord, o soluţie în ceea ce priveşte participarea pe liste", a afirmat marţi Tăriceanu la Senat.

Întrebat despre relaţiile din Coaliţie, Tăriceanu a răspuns: "În pofida titlurilor bombastice pe care le-am văzut, (...) nu există niciun fel de tensiune, nu există niciun fel de discuţie ireconciliabilă. Ştim să gestionăm astfel de subiecte, avem experienţă şi oricâte titluri aţi da, să ştiţi că funcţionează Coaliţia în continuare foarte bine".


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ