Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bugetul, pe "repede înainte" în Parlament. Când se va da votul final

Thursday, 10 December 2015, 09:15 Sursă: REALITATEA.NET

Deputaţii şi senatorii pot depune amendamente la bugetul pe 2016 până la ora 20:00. Proiectul de buget va fi dezbătut de comisiile de specialitate în cursul zilei de mâine. Proiectul de buget va intra în dezbaterile comisiilor de buget-finanțe de mâine până duminică. Parlamentul urmează să dea votul final pe buget
în şedinţa de miercuri, 16 decembrie. 

Prim-ministrul României, Dacian Cioloș, a prezentat miercuri, 9 decembrie, bugetul pe 2016 și a explicat care sunt principiile de bază ale acestuia, dar și care sunt domeniile pentru care s-au alocat cei mai mulți bani și de ce.

Dacian Cioloș și-a început discursul răspunzând la criticile aduse în spațiul public despre modul de abordare al Guvernului în privința bugetului.

“În cazul bugetului pe 2016, vreau să reamintesc faptul că această construcție bugetară s-a derulat sub un set de constrângeri, care au fost impuse de legislația adoptată de Parlament în cursul anului 2015, legislație care a dus la o majorare a cheltuielilor bugetare cu circa 12,6 miliarde de lei. Au existat în aceste zile tot felul de opinii legate de modul în care Guvernul ar trebui să abordeze sau nu această legislație, aceste decizii care au un impact bugetar semnificativ. Opinii cum că Guvernul ar fi fost timorat sau că a dat dovadă de lașitate prin faptul că nu a decis să respingă anumite propuneri, eventual să le respingă prin ordonanță de urgență. Eu am spus și la instalarea acestui Guvern că, în respectul echilibrului puterilor în stat, Guvernul a decis să respecte această legislație adoptată de Parlament și să dăm dovadă, mai degrabă de curaj, asumându-ne înțelepciunea de a căuta soluții pentru a putea aplica acest buget, chiar dacă a trebuit să ne construim bugetul în aceste costrângeri”, a declarat premierul în cadrul unei conferințe de presă.

 

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ