Băsescu: ”Administratorii BOR au devenit trufași, aroganți, îi vezi numai în Mercedesuri”

Saturday, 13 October 2018, 23:54 Sursă: REALITATEA.NET

Fostul președinte Traian Băsescu spune, referitor la invalidarea referendumului, că românii au vrut să sancționeze instituția politică și Biserica Ortodoxă Română. Oamenii au înțeles că Liviu Dragnea voia să se folosească de scrutin pentru a se legitima într-un moment de criză. În plus, ei sunt deranjați de aroganța și mercantilismul liderilor BOR.

Adaugă părerea ta

”Este clar că a fost o plată a electoratului pentru instituția politică și biserică. BOR a primit și ea o noută de plată. Populația a simțit că Dragnea vrea să își facă un piedestal și a vrut să confiște tema”, a spus Băsescu.

Mai mult, Băsescu mai susține că organizațiile PSD l-au boicotat pe Dragnea și nu s-au mobilizat.

”Dragnea și PSD erau într-un moment de criză de credibilitate. (.,.) Populația a refuzat să fie parte a piedestalului”, a mai comentat el, la România TV.

O altă greșeală a lui Dragnea a fost aceea că nu a reglementat parteneriatul civil înaintea referendumului astfel încât să ofere și comunității gay o variantă. Aceste cupluri homosexuale au o mare problemă, trăiesc împreună ani de zile și când se despart nu au acel cadru legal pentru a-și împărți bunurile, a precizat el. Băsescu a mai observat și că BOR, dar și alte biserici au făcut un efort teribil să împingă lumea la vot și a promovat o campanie uneori mult prea agresivă, însă liderii bisericii au plătit pentru aroganța lor.

”Cred că a primit o lecție pentru trufia ei, administratorii BOR au devenit trufași, aroganți, îi vezi numai în Mercedesuri, au servitori, condiționează slujba de înmormântare, când intri în biserică parcă e talcioc cu lucruri de vânzare din partea bisericii. Ori asta a început să îi deranjeze pe ortodocșii practicanți. Știu sigur că tot mai mulți oameni sunt deranjați de aroganța liderilor BOR și de mercantilismul lor și au plătit”, a afirmat el.