Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bărbatul care l-a scuipat pe Băsescu, DUS LA PSIHIATRIE pentru evaluare

Saturday, 24 May 2014, 19:17 Sursă: Mediafax

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, bărbatul, Adrian Zglobiu, în vârstă de 39 de ani, a fost audiat la sediul Poliţiei Judeţene timp de aproximativ două ore, apoi a fost dus la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean, pentru o evaluare psihologică.

Sursele citate spun că bărbatul le-a spus poliţiştilor şi procurorilor, la audieri, că nu îşi explică gestul făcut la adresa preşedintelui, el afirmând că "aşa i-a venit".

După ce va fi evaluat psihologic la spital, dacă medicii nu vor decide să îl ţină pe bărbat în unitatea medicală, anchetatorii vor continua audierea acestuia.

Bărbatul, care este şomer şi este din Constanţa, l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu în momentul în care acesta a coborât de pe nava şcoală "Mircea", la finalul vizitei făcute la bordul vasului după ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc sâmbătă în dana de pasageri a Portului Constanţa.

Şeful statului a fost scuipat în faţă, de la o distanţă foarte mică.

După incident, bărbatul a fost imobilizat de către ofiţerii SPP, în timp ce şeful statului s-a şters cu mâna pe faţă, apoi a continuat să stea de vorbă cu câţiva oameni din mulţimea adunată în terminalul de pasageri al Portului Constanţa.

După ce a stat de vorbă cu oamenii preţ de aproximativ două minute, preşedintele s-a urcat în maşină şi a plecat din port.

După ce a fost imobilizat de ofiţerii SPP, bărbatul care l-a scuipat pe preşedinte a fost predat unui echipaj de jandarmi, iar aceştia l-au dus apoi la sediul Poliţiei Judeţene Constanţa.

În acest caz, Poliţia a sesizat Parchetul Judecătoriei Constanţa pentru infracţiunea de ultraj.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ