Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bădălău, nr 2 în PSD, despre statul paralel și ilegitim: E pleonasm. Nu poate fi paralel și legitim

Tuesday, 21 November 2017, 17:22 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebat dacă la CExN de săptămâna trecută s-a discutat despre cine ar face parte din „statul paralel şi ilegitim”, dată fiind rezoluţia adoptată cu unanimitate de voturi pe acest subiect, Bădălău a răspuns:

„Cu menţiunea că e un pleonasm, nu poate să fie paralel şi să fie legitim, nu. Nu am mai discutat asta”. La menţiunea jurnaliştilor că acesta a fost titlul rezoluţiei adoptate de toţi membrii CExN al PSD, Bădălău a răspuns:

„Îmi cer scuze, o observaţie, nu ştiu dacă e pleonasm. Probabil e pleonasm, dar nu am mai discutat niciodată”. În ce priveşte ”statul paralel”, Bădălău a spus că în PSD se resimte o presiune care are o legătură cu legile justiţiei.

„Există o presiune pe care o simţim toţi, probabil mai mult domnul preşedinte (Liviu Dragnea, n.r.), vizavi de proiectul cu legile justiţiei şi aceste acţiuni le legăm şi de elaborarea şi de finalizarea acestor legi”, a adăugat el, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă „presiunea” despre care vorbeşte este legată strict de legile justiţiei, Bădălău a spus:”Nu pot să spun că strict, dar cred că are o influenţă majoră. Eu vă spun ce simt eu”.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a adoptat, vineri, cu unanimitate de voturi, o rezoluţie prin care este constatată existenţa unui ”stat paralel şi ilegitim”, care încearcă în mod abuziv să preia controlul asupra puterii legitim constituite prin alegeri libere şi corecte.

”PSD a analizat situaţia tensionată prezentă în spaţiul public din cauza numeroaselor informaţii despre abuzurile grave ale unor persoane care activează, au condus sau încă mai conduc instituţii publice de forţă şi care indică în mod clar existenţa unui aşa-numit «Stat Paralel şi Ilegitim», care încearcă să preia controlul asupra puterii politice, legitim constituită prin alegeri libere şi corecte, reprezentând un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică”, se arată în rezoluţia adoptată în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, desfăşurată la Băile Herculane.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ