Autostrada despre care lui Ludovic Orban îi e jenă să vorbească

Thursday, 05 December 2019, 18:30 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că îi este ruşine să vorbească despre autostrada Comarnic-Braşov, având în vedere istoricul acestui proiect, precizând că Guvernul încă nu a luat decizia dacă acest tronson va fi finanţat de la bugetul de stat sau prin parteneriat public-privat (PPP).

Orban a participat la o conferinţă pe tema construcţiilor şi, în contextul în care discursul său s-a referit la metodele de finanţare a marilor proiecte de infrastructură, el a fost întrebat de un reprezentant al companiei Strabag care este stadiul autostrăzii Comarnic-Braşov.

„În primul rând, mi-e ruşine să vorbesc de Comarnic-Braşov, pe bune. Ştiţi că am fost implicat când nu era PPP, ci Ordonanţa 34. Am demarat licitaţia şi în mod normal dumneavoastră trebuia să câştigaţi (Strabag - n.r.), nu consorţiul celălalt, care a avut o ofertă cu 480 de milioane de euro mai mare, numai că n-am mai fost eu la selecţia finală, ci doar la preselecţie, iar consorţiul câştigător nu a putut să găsească finanţarea”, a spus Ludovic Orban.

Șeful guvernului a precizat că există două variante de finanţare pentru acest proiect: fie de la buget, fie prin PPP.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-06 08:22:11
Gheorghe Hriscu

Hai s-o văd și pe asta. Cunosc acest proiect din 2007. Cine (nominal) se face vinovat de 12 ani de amânare? Bla,bla,bla

Alte articole din: Ultimele Stiri